Hirdetés

A nehéz év végére felpörgött a piac

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.22. 10:58

A járványhelyzet és az emelkedő árak miatt nehéz éven vannak túl a győri Vásárcsarnok kereskedői. Híradónk stábja két nappal Szenteste előtt látogatott ki a piacra, ahol a szokásos hatalmas, karácsony előtti forgalomnak örülhettek az árusok. De csak a mostani kép idilli, az év folyamán sok nehézséggel küzdöttek meg a piacosok, emiatt pedig vissza is esett a forgalmuk. Stábunk olyan húskereskedővel is beszélt, akinek felére esett vissza az éves forgalma, de számára is némi gyógyír a mostani ünnep előtti roham.

Hirdetés

„Nagyjából átlagosnak mondanám ezt az évet, komoly nehézséget okozott a járvány, a zárások és a létszámkorlátozások, de voltak erősebb időszakaink is, így aztán nagyjából kiegyenlítődött a forgalmunk” – mondta a Győr Plusznak Markó Vendel. „Szerencsére a napokban beindult a szokásos, karácsony előtti roham, nagyon sokan jönnek és vásárolnak, de három nap alatt nem lehet bepótolni az egész éves forgalom és bevételkiesést” – tette hozzá a zöldség-gyümölcskereskedő.

„Hullámzó volt nagyon 2021, voltak egész jó forgalmú időszakok és voltak nagy visszaesések is, de mi kitartottunk, hiszen nem hagyhatjuk cserben a visszajáró vásárlóinkat” – fogalmazott Kissné Adrienn. „Ezen a héten viszont igazán nem panaszkodhatunk, főleg a déli gyümölcsöket, a savanyú káposztát és az almát viszik a vásárlók” – emelte ki a kereskedő.

Hirdetés

„Nálunk nagyjából felére esett vissza a forgalom és ez nem csak a járványnak köszönhető” – mondta Lőrincz László. „Annak örülünk, hogy ezekben a napokban rengetegen vannak, de így is, úgy is rossz évet zárunk” – tette hozzá a Húsom Húsbolt tulajdonosa. „Saját, speciális termékeinket kínáljuk, nagyjából, átlagosan 2000 forintos áron, ezek most, karácsony előtt el is fognak fogyni” – zárta szavait a húskereskedő.

A Vásárcsarnok nem csak csütörtökön, de még december 24-én délelőtt is nyitva lesz, így aki esetleg valamit még elfelejtett, az még az utolsó pillanatban is pótolhatja azt.    

Kapcsolódó témák: #piac | #vásárcsarnok |
likeold
a fb oldalunkat