Hirdetés
Győri Balett

A Maszkabállal nyílt meg a Gyermektáncfesztivál

Fotó: a szerző felévtele
Németh Boglárka
2021.06.16. 15:34

A Maszkabállal nyílt meg a Gyermektáncfesztivál Győrben. Gryllus Vilmos legendás albumának ismerős dallamai csendültek fel tegnap délután az Apátúr Házban.

Hirdetés

Elsőként a bohóc bújt ki a jelmezek szekrényéből. A Győri Balett táncosai a 20 éves album karaktereinek bőrébe bújtak, hogy elkápráztassák a legapróbb győrieket.

Az előadást maga a művész is végignézte, aki nagyon kíváncsi volt arra, hogy az album zenéinek főszereplői hogyan elevenednek meg egy balett produkcióban.

Hirdetés

Gryllus Vilmos a Győr Plusznak arról is beszélt: nagyon jól eső érzés, hogy a mostani generáció ilyen formában szórakozhat a régi dallamokra.

Az előadáson – amelyen a boszorka mellett a macska is felbukkant – a tigris vitte a prímet, ő volt a gyermekek abszolút kedvence. A produkciót azonban nemcsak ők, de a felnőttek is néma csendben nézték. Velekei László, a Győri Balett igazgatója elmondta: ahogy a Maszkabálon, úgy a következő napok előadásain is telt ház lesz, ez pedig azt bizonyítja, hogy győriek nagyon szeretik a táncművészetet.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #Győri Balett | #Táncfesztivál |
likeold
a fb oldalunkat