A második helyig repültek rakétájukkal a Szabadhegyi iskola tehetségei

Szerző és fotó: Ficsór Dávid
2023.03.08. 15:39

Kiváló eredményt ért el a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola „Boázis” fantázianevű csapata egy országos megmérettetésen. A Mathias Corvinus Collegium által szervezett határon is átnyúló V. Fit-Kaland Tehetségversenyen 99 csapatból 2. helyezést ért el az iskola háromfős gárdája.

A negyedik osztályos Fülöp Ákos, Kuroli Marcell és Szilágyi Botond alkotta formáció komplex projektet kapott, amely során például egy általuk elképzelt bolygót kellett megtervezniük és maketten bemutatniuk, rakétát építeniük, kisfilmet, és prezentációt készíteniük.

Az előzetes anyag annyira tetszett a zsűrinek, hogy bejutottak a tízcsapatos fővárosi döntőbe. Szerdán örömmel számoltak be az érintettek a jó hírről, és az iskola udvarán azt is bemutatták, hogyan működik rakétájuk. Elkészítésében lelkes szüleik is segítettek nekik, akik maguk is nagyon élvezték a versenyt és az arra való felkészülést.

Nagyon aprólékos és színvonalas munkát végeztek a fiatalok. A döntőn még egy rövid színdarabot is be kellett mutatniuk saját készítésű jelmezekben. A komplex projekt menedzselése és lebonyolítása nagy feladat volt a fiatalok számára, de a tehetség mindig utat tör magának, vallja a Szabadhegyi iskola igazgatóhelyettese.

Ez a Szabadhegyiben nem csak egy szlogen, hanem közel 30-35 éve mi annak élünk, hogy a tehetségek kibontakozásában segítsünk. Ezt az utat a gyerekekkel együtt járjuk, ebben az útkeresésben segítjük őket. Nagyon büszkék vagyunk a kiváló eredményt elért csapatunkra!– mondta Téringer Andrea.

Nagyon büszkék tehát tehetséges diákjaikra az intézmény vezetői és dolgozói, meg persze a diáktársak is. A három fiatal tovább bontogatná szárnyait általános iskolás éveik alatt, és habozás nélkül újra belevágnának egy újabb „Fit-kalandba”. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #diákok | #Győr | #híradó | #iskolák | #MCC | #verseny |