Hirdetés
A mélygarázsok, parkolóházak változatlanul fizetősek Győrben is

A mélygarázsok változatlanul fizetősek

Győr+
2020.04.06. 16:47

Az ingyenes közterületi parkolás a fizetős mélygarázsokra és parkolóházakra nem vonatkozik. Győrben sem.

Hirdetés

A járványhelyzettel összefüggésben kihirdetett országos ingyenes közterületi parkolással kapcsolatban több olvasónk is kérdezte: vajon a rendelkezés vonatkozik-e a fizetős parkolóházakra is?

A helyzetet tisztázza a Győr-Szol Zrt. mai közleménye, e szerint az intézkedés a parkolóházakra és a mélygarázsokra nem érvényes.

Hirdetés

A tájékoztató teljes szövege így szól:

„Nem kell díjat fizetni Győrben 2020. április 6-tól, hétfőtől a Győr-Szol Zrt. által üzemeltetett közterületi parkolóhálózatban.

A rendelkezés a nem közterületi fizető parkolóhelyekre nem érvényes. A Jókai, Révai, Árpád és Vásárcsarnok parkolóházat, a Dunakapu mélygarázst, valamint a Tarcsay utcai piac parkolót továbbra is az érvényben lévő díjszabás szerint lehet igénybe venni.

A 2020. április 6-tól hatályos 87/2020. (IV. 5.) Kormányrendelet értelmében a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek a járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni a 40/2020. (III. 11.) Kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig.

A megváltott parkolási bérletek további érvényességét illetően a szolgáltató a veszélyhelyzet megszűnését követően tud tájékoztatást adni.

A Győr-Szol Zrt. a kezelésében lévő közterületi parkolóautomatákat üzemen kívül helyezte.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #Járványhelyzet | #koronavírus | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat