Hirdetés
Országjáró programsorozat

A kisiskolások biztonságos közlekedéséért

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2021.11.26. 13:56

Győrbe érkezett a HUMDA országjáró közlekedésbiztonsági oktató programsorozata, a kisalföldi megyeszékhely adott otthont november 22. és 26-a között a „Road safety – a biztonság az első” néven indított sorozat, amit első és második osztályos diákoknak szervezett a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség. A hetente más állomásra látogató program szeptember 6-tól december 17-ig, a főváros és 12 megyeszékhely központi szabadtéri helyszínein várja a fiatalokat. A közlekedésbiztonsági sorozat győri állomásán Palkovics László innovációs miniszter is ott volt.

Hirdetés

Győr a 10. állomása országjáró sorozatunknak, melynek célközönsége az elsős, másodikos korosztály, azok a fiatalok, akik már valamennyire fogékonyak a közlekedésre és rá is szólnak szüleikre, ha valamit nem szabályosan csinálnak” – mondta a győri program sajtótájékoztatóján a főszervező. „Nagyon sikeres a sorozatunk, mindenhol sokan látogatnak el hozzánk, eddig Zalaegerszeg a csúcstartó, ahol néhány nap alatt, több, mint 3000 kis vendégünk volt – tette hozzá Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A közlekedésbiztonság kiemelt feladat, nem csak nálunk, de az Európai Unióban is, közös cél, hogy csökkentsük a halálos balesetek számát, ez egyelőre azonban túl nehéz feladatnak tűnik” – fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Palkovics László. „Jelenleg nagyjából 5-600-an halnak meg évente a magyarországi utakon, ami nagyon sok, ezen a következő években drasztikusan változtatni kell” – mondta az innovációs és technológiai miniszter.

Hirdetés

„Minden állam másképp szeretné növelni a közlekedésbiztonságot, mi a rendőri eszközök fejlesztésében hiszünk, na meg persze a legkisebbek oktatásában-tanításában” – emelte ki a miniszter.

„Győrben 130 ezren élnek, az agglomerációban pedig 200 ezren élünk, sok köztük a fiatal, őket kell képezni, lehetőleg minél előbb, minél kisebb korban” – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

„A kreativitás és az innováció már a fiatalokra is jellemző, ez a most Győrbe érkezett program is ezt erősíti az iskolásokban, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a biztonságos közlekedéshez az infrastrukturális feltételeket biztosítsuk” – mondta a rendezvényen Kara Ákos.

Fotógaléria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat