Fejlesztés

A kerékpárút kész, hamarosan jöhet az avató

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2021.10.01. 14:31

A Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárút tulajdonképpen elkészült, néhány kisebb, garanciális hibát kell már csak kijavítani és át is lehet adni hivatalosan a fejlesztést. Erről Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselő számolt be a Győr+-nak. A politikus pénteken Hortobágyi Cirill bencés főapáttal és Tömböly Tamással, a Magyar Kerékpáros Klub győri szervezetének vezetőjével tesztelte az új kerékpárutat.

Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb kerékpáros fejlesztése a mintegy 1,8 milliárd forint, állami forrásból megvalósuló Győr-Pannonhalma kerékpárút, amit magam kezdeményeztem és nagy öröm, hogy mostanra el is készült a beruházás” – mondta a Győr+-nak Kara Ákos. „Kisebb garanciális javítási munkák vannak már csak hátra, aztán október végén, november elején hivatalosan is átadhatjuk a közel 18 kilométer hosszú aszfaltcsíkot, amit egyébként már rengetegen használnak is” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„A kerékpárút egy újabb kapocs Győr és Pannonhalma között, rengeteg kapcsolódási pont van a két település, illetve a főapátság és a megyeszékhely között, ez a modern fejlesztés tovább emeli a régió turisztikai megítélését” – fogalmazott Hortobágyi Cirill.

„Én is sokszor tekerek, bár én inkább erdőben és szántóföldeken, de ez a kerékpárút nagyon kényelmes lehetőség a minőségi bringázásra” – emelte ki a pannonhalmi bencés főapát.

„Hatalmas öröm a biciklis társadalom számára a pannonhalmi kerékpárút megvalósulása, ez egy újabb lehetőség, hogy egészséges körülmények között tudjunk tekerni a győri régióban” – hangsúlyozta Tömböly Tamás.

„Kész a kerékpárút, valóban néhány kisebb hibát kell csak kijavítani, de ettől függetlenül már bátran kerékpározható” – mondta a Magyar Kerékpáros Klub győri szervezetének vezetője.

A közös tekerésen Kara Ákos megerősítette, ha bizalmat kap a választóktól, a következő ciklusban mindent megtesz annak érdekében, hogy a Ménfőcsanak-Tényő-Sokorópátka bringaút is kormányzati támogatást kapjon.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #híradó | #kerékpárút | #Pannonhalma |