A képviselő kérdez, a szakember válaszol

Zombai-Kovács Ákos O. Jakócs Péter
2022.12.13. 10:38

"A képviselő kérdez, a szakember válaszol" - ezzel a címmel indít új sorozatot Ménfőcsanak önkormányzati képviselője. Dr. Laczkovits-Takács Tímea a lakosság körében népszerű témaköröket járja majd körbe a téma illetékes szakemberével.

A részletekről kedden a Győr+ Médiának beszélt először dr. Laczkovits-Takács Tímea, aki szerint fontos, hogy a körzetben élők hiteles információkat kapjanak. ”Nagyon fontosnak tartom a lakosság hiteles és pontos tájékoztatását, jó, ha a Ménfőcsanakon élők naprakészek például egy útfelújítás vagy egy közműcsere, esetleg egy hulladékgyűjtő akció részleteivel kapcsolatban.”

A képviselő várja a témajavaslatokat és a konkrét kéréseket is, a válaszokat pedig a közösségi médiában és félévente a csanaki újságban is közzéteszik majd.

Az első téma a szelektív hulladékgyűjtés lesz, ebben a témában a GYHG első embere válaszol majd a csanakiak kérdéseire. ”Januárban Nagy Csabával kezdjük a sorozatot, tőle a szelektív gyűjtésről, a gyűjtőszigetekről, a barna és a szürke kukákkal kapcsolatban is lehet kérdezni” – fogalmazott Ménfőcsanak képviselője.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea havi rendszerességgel jár körbe egy-egy a lakosságot érintő témát, ezek között szerepel majd többek között az állattartás, a szúnyoghelyzet, a parkolás, de a vadon élő állatok jelenléte is a lakott területeken.