A jövő elektromos buszaival ismerkedhettek a győriek

Győr+ Fotó: MenArt
2023.06.03. 17:53

Családi napot szerveztek a Széchenyi István Egyetem mellett az elektromos közösségi közlekedés jegyében szombaton. A Mobilisben tartott ismeretterjesztő programok mellett KRESZ-park, kipróbálható és felfedezhető buszok várták a kilátogatókat.

A különleges családi nap az elektromos közösségi közlekedésre épült, látványos bemutatók és koncertek várják majd a kilátogatókat, mindezt pedig ingyenesen. A menEtrend elnevezésű rendezvényen elektromos buszjáratokat próbálhattak ki az érdeklődők, megtekinthettek egy elektromos versenygokart-prototípust, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig elektromosroller- és bicikli-KRESZ-parkkal készült az eseményre – ez utóbbit saját rollerrel vagy biciklivel próbálhatták ki az érdeklődök.

Az ingyenes látogatható Mobilis Interaktív Kiállító Központban kísérleteket láthattak a kilátogatók, a Széchenyi István Egyetem mérnökcsapatai pedig saját autóikat mutatták be.

Előadást tartott dr. Winkler Ágoston, a Széchenyi István Egyetem docense, „A győri közösségi közlekedés múltja és jövője” címmel.

A Győr+ Rádió csapata egész nap a helyszínen tartózkodott, így a jó hangulat garantált volt.

A napot a Random Trip koncertre zárja este.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid