A helyes közlekedésre nevelik a fiatalokat

Szöveg és fotó: Pécskai István
2023.04.26. 11:25

A helyes közlekedésre igyekszik nevelni a fiatalokat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. Szerdán rendezték meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű verseny megyei döntőjét, amelyben a diákok biciklivel, segédmotoros kerékpárral és autóval igyekeztek teljesíteni az ügyességi viadal feladatait.

A verseny célja, hogy a tanulók közlekedési ismerete bővüljön. A megmérettetés egyúttal elősegítheti, hogy balesetmentesen közlekedjenek.

,,A mottónk: közlekedésbiztonság gyermekkortól az időskorig. Ez azt jelenti, hogy már az óvodásokat is neveljük a helyes közlekedésre. Sőt, most egy új programunk is van. Ez a KEVE, tehát közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra. Az egyik győri általános iskolában indítottuk el az akciót, és folyamatosan zajlik. Úgy látom, az általunk tartott előadásokon és rendezvények alapján, hogy a gyerekek fogékonyak arra, amit tanítunk. Felveszik a láthatósági mellényt, illetve a sisakot, bekötik magukat az autóban, vagy szólnak a szüleiknek, hogy használják a biztonsági övet. Ha már egy életet megóvunk, akkor nyert ügyről beszélhetünk” – árulta el Rosta Roland rendőr őrnagy.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Közlekedési, Baleset-megelőzési Bizottságának titkára hozzátette, folyamatosan elemzik a statisztikákat, s szerencsére azt látják, hogy a gyermekbalesetek száma csökkenő tendenciát mutat.

,,Ezekkel a versenyekkel szerintem ehhez hozzá tudunk járulni. Az a célunk, hogy egyáltalán ne történjen baleset a gyermekekkel” – fogalmazott Rosta Roland.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos