Hirdetés
Koronavírus - Győr

A győriek hallgatnak a kérésre

Illusztráció: Rózsa Tamás
HAK
2020.03.22. 19:13

Mióta veszélyhelyzetet hirdettek, nap mint nap hallani, hogy csak azok tartózkodjanak az utcákon akiknek ez elengedhetetlen. A hétvégén a győriek remekül teljesítettek.

Hirdetés

A zordabbra váltott időjárás is kedvez a kérésnek, amelyet szinte folyamatosan hallani, mióta a koronavírus hazánkat is elérte: Maradj otthon!

Fontos megfogadni a tanácsot, hallgatni a szakértőkre, hiszen nem győzik hangsúlyozni: ha minimálisra csökkentjük az érintkezést embertársainkkal, ha nem megyünk tömegbe, ha elkerüljük a baráti találkozókat s otthon maradunk, akkor lassíthatjuk a Covid-19 terjedését.

Nem nagy kérés tehát, hogy egy kicsit vonuljunk vissza otthonainkban, cselekedjünk felelősen, s tényleg akkor mozduljunk csak ki, ha erre nyomós okunk van: munkába, élelmiszerért vagy patikába kell menni.

Hirdetés

Kocsis Balázs szombati fotói

A kormány és a győri önkormányzat is számos intézkedést vezetett már be, hogy megkönnyítse a döntést: tényleg jobb most otthon maradni.

Korlátozták a rendezvényeket, bezárták a sportlétesítményeket és 15 órakor az éttermeknek, a kávézóknak és a nem élelmiszert árusító üzleteknek is be kell zárnia. Korábban erről részletesen írtunk.

A kérés és az újbóli figyelemfelhívás hatni látszik: hétköznap is egyre kevesebb embert látni az utcán, s most hétvégén is jól vizsgáztak a győriek. Szombaton az esős idő, vasárnap pedig a szeles, télies időjárás segített a döntésben: mindenhol jó, de legjobb otthon maradni!

Rózsa Tamás vasárnapi fotói

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat