A győri időseknek is érkezik a dupla nyugdíj

Zombai-Kovács Ákos Győr+ Média
2023.02.10. 11:47

A győri időseknek is érkezik a dupla nyugdíj februárban, erről a város és térsége országgyűlési képviselője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, a napokban minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő szépkorú megkapja a februári és az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is. A mostani dupla összegű kifizetés mintegy 2, 4 millió embert érint Magyarországon, köztük sok ezer győri és Győr környéki időset. Kara Ákos hangsúlyozta, 2010 óta több mint 90 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, 2021 óta pedig fokozatosan vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat is.

A helyes légzéstechnikát gyakorolták a napokban a Semmelweis utcai idősklub tagjai. Ezek a szépkorúak is nagyobb kedvvel végezték a gyakorlatokat, hiszen már tudták, hogy ebben a hónapban dupla nyugdíjat kapnak. A napokban érkezik ugyanis a megemelt februári és a 13. havi ellátás, ami nagy segítség minden nyugdíjas számára.

„A győri és Győr környéki nyugdíjasok is megtapasztalhatták a kormány intézkedéseinek hatását, a nyugdíjak 2010 óta több mint 90 százalékkal emelkedtek, az átlagnyugdíj összege is nagyot nőtt az elmúlt években. A nyugdíjemelés 2012 óta minden évben az infláció mértékéhez igazodik, ez most is biztosított, az energiaválság ellenére és a magas inflációs környezetben is” – mondta Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Büki Lajosné éppen 20 éve vonult nyugdíjba, 39 év vagongyári munka után. Férjével ketten élnek két nyugdíjból egy adyvárosi lakásban. Jól kijönnek az ellátásból, de bizony nekik is nagyon jól jön a dupla nyugdíj.

„Hálás köszönet a kormánynak és a döntéshozóknak, hogy gondoltak ránk, mi ketten a férjemmel jól kijövünk a két nyugdíjból, de azért nekünk sem mindegy, miből válogathatunk a boltban, mit engedhetünk meg magunknak. A nyugdíjasklubból sok egyedülálló nyugdíjast is ismerek, számukra létkérdés a megemelt és a februári dupla nyugdíj is” – fogalmazott Büki Lajosné.

Van, akik már kézhez is kapták a dupla nyugdíjat, akik pedig bankszámlára kapják a járandóságukat, azoknak pénteken érkezett az utalás. A dupla nyugdíj több mint 2, 4 millió embert érint idehaza, köztük sok ezer győri szépkorút.

Kapcsolódó témák: #Győr | #idősek | #nyugdíj |