A győri egyetemmel fejlődhet tovább a „bencés ásványvíz”

Győr+ Fotó: Dudás Máté
2025.06.25. 19:07

A győri Széchenyi István Egyetem tulajdonrészt szerzett a Bencés Ásványvíz Kft.-ben. A szoros együttműködés lehetővé teszi az intézmény számos tudományterületet felölelő kompetenciáinak kiaknázását a termékfejlesztés, az új műszaki megoldások vagy éppen a formatervezés terén.

A Széchenyi István Egyetem 24 százalékos tulajdonrészt szerzett a Bencés Ásványvíz Kft.-ben, amelynek terméke a Vis Vitalis természetes ásványvíz.

„A Széchenyi István Egyetem olyan innovációs ökoszisztémát épít, amelyben az itt létrejövő fejlesztési eredmények, szellemi alkotások kulcsszerepet kapnak. Ezek továbbvitele részben spinoff és startup cégekben jelenhet meg, ugyanakkor keressük azokat a már működő vállalkozásokat is, amelyekben kompetenciáinkat piaci szempontból is hasznosítani tudjuk. Intézményünk stratégiai célja a térségi szerepvállalás és a tudásalapú gazdaságfejlesztés” – fejtette ki Dósa Gábor, az egyetem hasznosító vállalkozása, az Uni Inno Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a Bencés Ásványvíz Kft.-ben nemcsak részesedést szerezett az intézmény, de tudását és innovációs képességét is hozzáadja a cég piaci sikereihez.

„A kft. által forgalmazott prémium minőségű ásványvíz helyben megszülető értéket képvisel, amelynek fejlődéséhez az egyetem technológiai, valamint az egészséges élelmiszer-előállítást előtérbe helyező tudása révén is képes hozzájárulni” – hangsúlyozta.

„Mérföldkő számunkra a Széchenyi-egyetem csatlakozása! Az intézmény innovációs képessége a jövőben rengeteget jelent akár a termékfejlesztésben, akár a piaci bővülésben” – fogalmazott Horváth Bence, a Bencés Ásványvíz Kft. ügyvezetője.

Hozzátette, igazi térségi összefogásról van szó, amit tovább erősít, hogy a cég vezetői tanulmányaik révén egyaránt kötődnek a bencésekhez és a győri egyetemhez.

Forrás: Széchenyi István Egyetem