Hirdetés
Koronavírus

A fiatalok egymást buzdítják a felelősségteljes viselkedésre

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.03.26. 16:56

Minden korosztály képviselteti magát és csatlakozik a Maradj otthon! kampányhoz, a fiatalok közül a Facebookon követhetjük azt az ifjúsági szervezetek képviselőivel forgatott kisfilmet, amelynek készítésében a győri Városi Diák Fórum is részt vett, otthonmaradásra felszólítva kortársaikat.

Hirdetés

Minden korosztály képviselteti magát és csatlakozik a Maradj otthon! kampányhoz, a fiatalok közül a Facebookon követhetjük azt az ifjúsági szervezetek képviselőivel forgatott kisfilmet, amelynek készítésében a győri Városi Diák Fórum is részt vett, otthonmaradásra felszólítva kortársaikat.

A győri VDF és az országos diáktanács több tagja is felszólalt abban a videóban, amellyel a fiatalokat szeretnék motiválni, hogy maradjanak otthon. Szó van benne arról, milyen tevékenységeket tudnak csinálni, milyen lehetőségeik vannak, hogyan tudnak másoknak vagy egymásnak segíteni, mire ügyeljen a fiatal korosztály. Pár nap elteltével közel húszezren értesültek róla és jóval tízezer felett van a megtekintések száma. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Rácz Zsófia is megosztotta a videót, amit nagyon köszönnek a készítők. Boncsarovsky Péter, a győri Városi Diák Fórum jegyzője a videó születéséről elmondta, Tata Város Diákönkormányzatának (TAVIDÖK) elnöksége kereste meg, hogy segítsen a vágómunkálatokban, és abban, hogyan tudnák az elkészült anyagukat országosan közzétenni.

Hirdetés

Múlt hét hétfőn kezdődött a távoktatás, sok olyan Facebook poszt és cikk született, hogy a gyerekek először nem vették komolyan az otthon maradást és a tanulást. Boncsarovszky Péter azt tapasztalja, hogy a győri és az országos helyzet is egyre inkább javul, komolyan kell venni, hogy maradjunk otthon, bár a szigorító rendelkezés bevezetése után azért voltak hírek arról, hogy születésnapi ünnepséget szerveztek vagy kis csapatban összejöttek, hogy szórakozzanak a diákok. „Szerencsére nagyon kevésről tudunk az osztályokból vagy az iskolából, ahová járok. Úgy gondolom, hogy a fiatal korosztály tudatában van, hogy rajtuk is múlik a járvány terjedése és nagy szerepük van annak lassításában” – mondta a fórum jegyzője.

Lassan két hete online oktatásban tanulnak a gyerekek, kicsik és nagyok egyaránt. Péter reggelente előkészít mindent a tanuláshoz és nyolc órától negyvenöt perces részekre osztja be az idejét, figyelve arra, hogy ne foglalkozzon a tanórai időnél többet egy-egy tantárggyal, hiszen mindegyikben van feladat, amit meg kell oldani, tanulni és nem szerencsés, ha kicsúszik a magának felállított időkorlátból. Személy szerint jónak tartja, hogy nem állt le az oktatás, csak a formája változott, és így az online oktatás érvén haladni tudnak a tananyagban, hiszen mindenkinek ez az érdeke, diáknak és tanárnak is egyaránt.

Boncsarovszky Péter arra buzdít mindenkit, hogy a közzétett videójukat nézzék meg egyre többen, a Facebookon, a saját kreatív oldalán is megosztotta, de a már említett fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Rácz Zsófia, illetve több ifjúsági szervezet, valamint a győri Városi Diák Fórum oldalán is megtekinthető az a videótartalom, amelyben arra buzdítanak mindenkit: Maradj otthon! Mert csak így vigyázhatunk legjobban egymásra és magunkra is.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #koronavírus | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat