A diákok újra megmutathatták nyelvtudásukat

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.04.21. 14:38

Két év szünet után ismét megrendezhették Nyugat-Magyarország legnagyobb angol-német versenyét kéttannyelvű középiskolások számára. A nagy múltú megmérettetést Győr három oktatási intézménye szervezte meg. Kilenc város 13 iskolájából érkeztek a diákok az eseményre, akik német és angol nyelvtudásukról adhattak számot szóban és írásban egyaránt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt a helyszíne a régió legnagyobb angol-magyar tanulmányi versenyének. A komoly hagyományokkal rendelkező nyelvi viadal résztvevőit Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntötte:

„Ez a mai esemény arról is szól, hogy egyfajta nyomást gyakorol a résztvevőkre. A diákoknak ugyanis meg kell tanulniuk azt, hogy versenyhelyzetekben is jól teljesítsenek. A pandémia miatt a mostani korosztálynak ez a fajta kihívás kimaradt az elmúlt időszakban. De abban is egészen biztos vagyok, hogy a mostani generáció, amely mindenre képes, túllendül a problémákon.”

Gede Eszter, a Győri Szakképzési centrum kancellárja arról beszélt, hogy az ilyen események pótolhatatlanok, hiszen a diákok sokféle tapasztalatot szerezhetnek.

„A győri Szakképzési Centrum három intézménye a Baksa, a Jedlik és a Krúdy már évek óta közösen szervezik meg ezt a versenyt. Az is biztos, hogy akik erre a versenyre eljöttek, ők már a nyelvtanulás fontosságát felismerték. Itt a nyelvtudás mellett nagy szerepet játszik a kreativitás, a komplex problémamegoldás. Olyan kompetenciákat fejlesztenek ezek a versenyek, amelyekre a későbbiekben a diákoknak nagy szükségük lesz.

A verseny történetében még sohasem volt ennyi jelentkező. A viadal kitűnő megmérettetés a nyelvvizsgákra készülő diákok számára.

„2000 óta most ebben az évben van a legnagyobb érdeklődés a verseny iránt. Most a 16. alkalommal rendezzük meg az eseményt, amelyre 51-en jelentkeztek, 9 város 13 iskolájából. Három vizsgabizottság értékeli a fiatalok teljesítményét” – mondta el a Győr+ Médiának Baloghné Pálfi Edina.

Az eseményt a város egyik legnagyobb nyelviskolája, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, több cég valamint a Győri Polgármesteri Hivatal is támogatta.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #angol | #Győr+ TV | #híradó | #német | #nyelvtanulás | #verseny |