Hirdetés
Együttműködés

A balesetek megelőzésére figyelmeztetnek az ETO kézilabdázói

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.02.09. 20:55

Együttműködési megállapodást kötött a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klub lett a szervezet kampányának egyik arca. A felek a balesetmegelőzés fontosságára igyekszenek felhívni a figyelmet.

Hirdetés

,,Ez a felkérés egy hatalmas elismerés a klubunknak, ugyanakkor hatalmas felelősséget is jelent. Az együttműködés leginkább a példamutatásról kell, hogy szóljon. Akár a játékosok, akár mi, vezetők, a csapaton belül dolgozó kollégák segítik azokat az intézkedéseket, amelyek a társadalmat előre viszik – mondta a bejelentést követően dr. Barta Csaba, az Audi ETO elnöke – A balesetmegelőzési szerepvállalás a sportban nem túl gyakori, ugyanakkor egy rendkívül megtisztelő feladat. Törekszünk arra, hogy a szabályokat mindenki betartsa, s felhívjuk a figyelmet mindennek a fontosságára.”

Az együttműködést az ETO Siófok elleni élvonalbeli bajnokija előtt kötötték meg. Dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke elmondta, az elmúlt évben 14 ezer, sérüléssel járó baleset történt a közutakon hazánkban, s 537 ember vesztette életét.

,,Ezeknek a baleseteknek a döntő többségét emberi mulasztás okozta. Éppen ezért nagyon fontos a balesetmegelőzési bizottság szerepe. Kitaláltuk, hogy szeretnénk együttműködni sportszervezetekkel is, mint a Győri Audi ETO, amelyek nagy tömegeket mozgatnak meg. Nagyon sokan látják a csapat mérkőzéseit. Hatalmas öröm számunkra együttműködni a tizenötszörös magyar bajnok, ugyanennyiszeres Magyar Kupa-győztes és ötszörös BL-győztes ETO-val” – hangsúlyozta dr. Kuczik János Zoltán.

Galéria: Vig Norbert

Hirdetés