A Bagolyvár Gyermekotthonba is megérkeztek az angyalok ajándékai

Németh Boglárka Ács Tamás
2022.12.20. 16:30

Hatalmas öröm érte a Bagolyvár Gyermekotthon kis és nagy lakóit. A Győr Plusz Angyalok ajándékai kedd délután hozzájuk is megérkeztek. Két asztal és a karácsonyfa alja is megtelt dobozokkal és ajándékos tasakokkal. A gyerekek pedig alig várták, hogy mit rejtenek a csomagok.

Varga Zsófia ötlete alapján indult a kezdeményezés. A gyerekek november végén lerajzolták, minek örülnének karácsonykor. A rajzokat megosztottuk nézőinkkel, hallgatóinkkal és olvasóinkkal, akik másfél óra alatt, mind a 30 rajzot komment formájában befogadták és úgy döntöttek teljesítik a rajzok tulajdonosainak kívánságait. Hetek óta gyűltek a névvel és életkorral ellátott ajándékok szerkesztőségünkben. Kedd délelőtt a Bárczisok kapták meg a meglepetéseket, majd délután a Bagolyvár otthon lakói.

Fotó: O. Jakócs Péter

Azt hiszem, hogy a gyerekeknek a szemében a csillogás mindent megér. Nem véletlenül mondják, hogy jó érzés kapni, de még jobb adni. Azt hiszem, hogy a karácsonynak erről kell szólnia. Nagyon hálás vagyok, szerintem fantasztikus az összefogás, erre nem számítottam, hogy halmokban fognak állni az ajándékok, úgyhogy nagyon köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.” – mondta el Varga Zsófia, a Győr Plusz Angyal akció ötletgazdája. 

Fotó: Ács Tamás

A legtöbben szobájukba vitték a meglepetéseket, ahogy Adrián is.

“Ahhoz képest, amit rajzoltam nagyon sok mindent kaptam, nagyon örülök neki és nagyon köszönöm. Nekem a karácsony azt jelenti összejövünk, kapunk ajándékokat, szeretteinkkel lehetünk. Játszani fogok ezekkel.”- mesélte a kisfiú.

De volt, olyan is, aki előttünk bontogatott. “Azta! Ezeket szerettem volna, egy roller, egy távirányítós autó. Adidas parfüm, tusfürdő meg csokigolyók. Nagyon köszönöm.”-áradozott Rikárdó.

Fotó: Ács Tamás

A gyermekotthon vezetője is alig találta a szavakat. “Nagyon meglepődtem a feljánlásokon. Nagy izgalommal rajzoltak, de nagyon szerények voltak a gyerekek, ezért kibővítettük a kívánságokat. Legalább háromszor ennyi gyereknek is elegek lettek volna az ajándékok, minden gyereknek több angyalkája van. Azt gondolom, hogy békéssé teszi a gyerekeknek ez a sok meglepetés az ünnepet, hiszen nagyon nehéz a személyes sorsuk miatt ezeket a szeretettel kapcsolatos ünnepeket megélni.”- számolt be Várnai Viktória, a gyermekotthon vezetője. 

Szerdán újabb meglepetés vár majd az otthon lakóira, de erről egyelőre nem árulunk el többet.

Galéria: Ács Tamás

Korábban írtuk:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #ajándék | #híradó | #karácsony |