Hirdetés
Megemlékezés

A 15 éve felavatott szobrot ünnepelték

Fotó: a szerző felvétele
Németh Boglárka
2021.11.11. 20:16

A Bácsai Katolikus Templom előtt 15 éve álló szobor előtt tisztelegtek az egybegyűltek csütörtök délután.

Hirdetés

Az ünnepségen a templom plébánosa köszöntötte az ünneplő közösséget, köztük a bácsai lakosokat és  Zöld Erő Egyesület elnökét és aktivistáit. Ezt követően Balogh Eszter énekelt el egy dalt, az emlékezés pedig a templom falain belül folytatódott.

Dr. Ferenczi Zoltán azt is kiemelte, hogy nem csak a szoborra, hanem a bácsai közösség azon tagjaira is emlékeztek, akik már nem lehetnek közöttük. A szoborra a Zöld Erő Egyesület elnöke szerint 15 éve nagy szükség volt, hiszen a templom előtti tér kissé rendezetlen, a templomi ünnepekhez kevésbé méltó volt.  A szobron megjelenik Bácsa városrész történelme, évszámokkal és fontos évfordulókkal.

Hirdetés

A megemlékezésen Lebó Ferenc szobrászművész, a szobor elkészítője is részt vett. A művész arról beszélt a Győr+-nak, hogy szinte elrepült ez a 15 év és még mindig tisztán emlékszik milyen volt ezt elkészíteni. Lebó Ferenc szerint a kőfaragás mindig nagy munka, ráadásul elkészítették a bronzplaketteket is, ami szintén nem volt egyszerű.

Az ünnepségen egy képekből összeállított filmet is levetítettek, ez a 15 évvel ezelőtti szoboravató ünnepség fotóit és hanganyagát dolgozta fel. 

Kapcsolódó témák: #Győr | #megemlékezés |
likeold
a fb oldalunkat