54 új parkoló épül a Verseny utcánál

Szigeti Sándor Fotó: Marcali Gábor
2024.06.05. 10:45

Több mint félszáz új parkolóállást alakítanak ki Adyváros és Nádorváros határán, ahol megújul a közvilágítás és a csapadékvíz elvezetés is – jelentette be dr. Dézsi Csaba András és Borsi Róbert.

Egészen pontosan a Szigethy Attila út, a Verseny-, és a Lázár Vilmos utca által határolt területet teszi rendbe az önkormányzat, ahol egyre nagyobb problémát okozott a parkolás:

„Amikor a hetvenes években kialakították ezt a részt, még nem volt ennyi autó, az élet azonban fölülírta az akkori elképzeléseket. Ezért Borsi Róbert képviselőtársam kezdeményezésére ötvennégy új parkolóhelyet alakítunk itt ki, járdakapcsolatokat építünk, megújítjuk a közvilágítást és a csapadékvíz elvezetést is. Mindezt úgy, hogy közben megmarad az itteni értékes zöldfelület, amelyet tovább csinosítunk. A fejlesztés után az itt élőket egy kulturált, szép környezet fogadja majd” – hangsúlyozta a helyszínen dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

„A képviselő körzetemben mindig valós lakossági igények és észrevételek alapján készülnek el a fejlesztési tervek, majd indulnak meg a kivitelezések. Kitűnő példája ennek a közelmúltban átadott Herman Ottó utca és a most zajló, szintén jelentős Török István utcai parkolófejlesztés.– emelte ki Borsi Róbert.

„Ezen a részen, ahol most állunk, különösen esős, saras időben nehéz a parkolás, éppen ezért nagy öröm, hogy a felújítás végére egy, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő környezetet vehetnek birtokukba a lakók.” – tette hozzá a képviselő.

Máté Tóth-Péter, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője kérdésünkre elmondta: a munkálatok július első napjaiban kezdődnek, és a tervek szerint már a nyári szünet végére befejeződnek.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka