120 éves a Radnóti: példakép a névadó

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Marcali Gábor
2023.05.05. 16:19

Győr városa büszke oktatási intézményeire, annak ellenére, hogy az iskolák már évek óta állami fenntartásban vannak. Ezt mondta a polgármester pénteken, a Radnóti Miklós Általános Iskola fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, a Radnóti Győr egyik legpatinásabb általános iskolája, ahol kiváló pedagógiai munka zajlik. A 120 éves évforduló alkalmából az intézményben emléktáblát is avattak, amin az iskola eddigi igazgatóinak nevei szerepelnek.

Teljesen megtelt az intézmény tornaterme, pénteken mindenki egykori vagy jelenlegi iskoláját ünnepelte. Pontosan 120 éve alapították a belvárosi Radnótit, a jeles eseményre korábbi igazgatók, azok leszármazottai, egykori diákok is eljöttek.

A születésnapos iskolát a polgármester is személyesen köszöntötte, aki azt mondta, Győr büszke minden iskolájára, de a Radnótira különösen. „Bár az iskolák már évek óta állami fenntartásban vannak, aminek én polgármesterként nem örülök, mert nem lehet olyan szoros a kapcsolat, mint korábban, Győr büszke a patinás Radnóti-iskolára és városvezetőként ígérhetem, ha bármikor szükségük van bármilyen segítségre, jöjjenek, mondják, és minden esetben megpróbálunk segíteni. A jövőben sem fogjuk elengedni iskoláink, így a Radnóti kezét sem” – mondta köszöntőjében dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A város egyik legmeghatározóbb iskoláját a tankerület vezetője és az oktatási hivatal főosztályvezetője is méltatta. A Radnóti jelenlegi igazgatója, aki 40 éve itt dolgozik úgy fogalmazott, intézményükben a hagyomány és az innováció ötvöződik, névadójuk, Radnóti Miklós pedig örök példakép.

„Büszke vagyok rá, hogy néhány éve én lehetek ennek az intézménynek az igazgatója és büszke vagyok rá, hogy régóta fontos iskolánk számára a hagyomány és a hagyományőrzés, emellett viszont elsőként vezettük be a digitális oktatást is, vagyis az innováció is jellemzi a Radnótit, ahol a névadó, Radnóti Miklós egy örök példakép” – fogalmazott Sulyokné Kelemen Judit, a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója.

A köszöntők után citera, néptánc és ének produkciókat mutattak be a Radnótisok, majd az iskola portájának falán leleplezték azt az emléktáblát, ami a 120 éves intézmény minden eddigi igazgatójának nevét megörökíti az utókor számára.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #évforduló | #híradó | #Oktatás |