Jótékonykodás

100 hátrányos helyzetű gyerek kívánsága teljesül

Zombai-Kovács Ákos Depositphotos
2022.12.19. 10:34

100 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát szépíti meg a Marcus Group cégcsoport. A társaság mintegy 1 millió forint értékben vásárolt ajándékokat, olyan dolgokat, amiket maguk a fiatalok kértek az ünnepre. A „100 mosoly” névre keresztelt jótékonysági akció összesen 60 családot ér el, ebben a Család- és Gyermekjóléti Központ volt az adományozó segítségére.

A Marcalvárosi Családsegítő Központban gyűjtötték össze a Marcus Group cégcsoport felajánlásából beszerzett meglepetéseket, amivel 100 gyermek arcára csalnak mosolyt. „Korábban már volt egy közös programunk a családsegítővel és nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, egyébként pedig cégünknek nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás” – mondta Hajba Ágota, a Marcus Group cégcsoport munkatársa.

A győri Családsegítő Központ már nem először dolgozik együtt a Marcus cégcsoporttal, két éve is volt egy hasonló, közös, jótékonysági akciójuk. „Sok családdal vagyunk napi kapcsolatban, közülük választottuk azt a 60-at, akiket be tudtunk vonni ebbe az akcióba, így összesen 100, 18 év alatti fiatalnak tudunk meglepetést okozni, akik maguk mondták meg, mit szeretnének kapni– fogalmazott Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A város nevében Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő köszönte meg a felajánlást, aki kiemelte: jó hogy most, az energiaválság idején is vannak ilyen jótékony cégek. „Jó dolog, hogy a mostani nem könnyű helyzetben is vannak ilyen jólelkű cégek, akik, ha megtehetik, szívesen jótékonykodnak és segítenek szebbé tenni 100 gyerek karácsonyát” – hangsúlyozta Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő. Az összesen mintegy 1 millió forint értékű ajándékcsomagokat kedden adják majd át személyesen az érintett fiataloknak, akiknek ezzel biztosan sokkal szebb lesz a karácsonyuk.