A maratonista legendával is találkozhatunk a struccfutáson

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2023.04.14. 17:55

A Fuss a struccal! kampányt egyre nagyobb érdeklődés övezi, ami azért is biztató, mert egyre közelebb kerülnek a célhoz a szervezők és a támogatók. Az akcióban ugyanis egy lélegeztetőgépre gyűjtenek az ötletgazdák, a 12 millió forint értékű eszköz a gyermekek gyógyulását szolgálná. A futófesztivál egyik arca a maratonista legenda, Földingné Nagy Judit, vele is találkozhatnak a résztvevők április 23-án az Aranypart II-n.

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány szervezésében megvalósuló “Lélegzet kampány a lélegeztetőgépért” adományszámlálóján már több mint 3 millió forint gyűlt össze. De szükség van még a felajánlásokra, amit úgy is megtehetnek az adakozók, ha indulnak a kampány csúcspontján, a Fuss a struccal! futófesztiválon.

A távok teljesítése mellett, ismert győriekkel is találkozhatunk a rendezvényen, például az akció egyik arcával, Földingné Nagy Judittal. A hosszútávfutó atléta hosszú ideig a maraton hazai csúcstartója is volt, élete a futás, a sport.

“Legutóbb a Zöld Futásnak voltam az arca, igaz esett az eső, de futáshoz az nagyszerű. A 10-12 fok kiváló, nagy szél ne legyen, de egyébiránt a futók kedvelik a hűvös időt. Aki versenyre jár az azért tudja, hogy nem szabad túlöltözni. Az az ideális ha egy picit fázunk az elején” – mondta a Győr+ Estében az olimpikon.

A mostani futóverseny a Püspökerdőben zajlik majd, de aszfaltos szakaszt is érintenek a távok. Hogy mire érdemes figyelni ha sportolunk? Erre is válaszolt az atléta Farkas Mónikának. “Egy jó futócipő elengedhetetlen. A talaj lehet változatos, sokan félnek az aszfalttól, de nem kell, csak meg kell találni a megfelelő lábbelit. Mellette lehet vásárolni úgynevezett ízületvédő szereket, krémeket, tényleg széles a paletta érdemes körbenézni!” – tette hozzá Judit. A struccfutásra gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak, a futás mellett gyalogolni is lehet, de a nordic walking szerelmeseit is várják, illetve azokat, akik szeretnének egy jó ügyet támogatni!

A Földingné Nagy Judittal készült teljes beszélgetést itt visszahallgathatja:

Korábban a témában: