Fuss a struccal, hogy segíthess!

P. Csapucha Adrienn Illusztráció: Depositphotos
2023.03.22. 18:22

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány szervezésében jótékonysági futófesztivál lesz Győrben, április 23-án az Aranypart II-n. Bár a rendezvény kabalafigurája egy strucc, mi sem dugjuk homokba a fejünket, sőt, segítünk és mellé állunk a kezdeményezésnek, hogy az akció elérje célját, és egy új lélegeztetőgépet kapjanak a beteg gyerekek.

Mindig jó egy nemes ügy mellé állni, így gondolja ezt a Győr+ Média teljes csapata is, ezért nem is volt kérdés, hogy ahogyan csak tudjuk támogatjuk a jótékonysági futófesztivált. A cél 12 millió forint, melyet eszközbeszerzésre fordít a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány. Örömteli, hogy máris érkeztek felajánlások, így már több mint egymillió forint „ragyog” az adományszámlálón.

„Ezek az eszközök mindig speciálisabbak, mint amilyenekre a felnőtt betegek esetében szükség van, hiszen a gyerekeknél kis volumenekkel, mennyiségekkel kell megoldani a lélegeztetést. Így ezek a műszerek, amelyek 10 kiló alatti kicsik, akár csecsemők ellátására is alkalmasak, jóval drágábbak – mondta a Győr+ Médiának dr. Horváth Eszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A doktornő kiemelte, hogy az alapítvány 1998-ban alakult, az alapvető célja pedig az, hogy a régióban ezen a szakterületen a sürgősségi és intenzív betegellátás, mind az eszközöket mind pedig a szakembereket tekintve magas szinten teljesítsen. „Támogatjuk azokat az egészségügyi intézményeket, ahol ilyen jellegű ápolás és gondozás zajlik, a centralizáció óta ez már leginkább a győri kórházban valósul meg. Nagyon sok eszközt adtunk már át, most ezt a lélegeztetőgépet szeretnénk beszerezni!” – hangsúlyozta dr. Horváth Eszter.

Az alapítvány bízik benne, hogy sok jószándékú magánember és vállalkozás támogatja majd egyedi felajánlásával a kezdeményezést, adakozásra pedig már most van lehetőség.

A lélegzet kampány csúcspontja a „Fuss a struccal” elnevezésű futófesztivál lesz, április 23-án. „Kicsiket és nagyokat egyaránt várunk, reméljük sok embert meg tudunk majd mozgatni. Egy hangulatos családi délelőttöt szeretnénk létrehozni az Aranypart II-n, az itt befolyt nevezési díjak is céljaink megvalósítását segítik” – tette hozzá a szakember.

A futófesztiválon több kategóriában indulhatnak a résztvevők. 1 km-es gyermekfutáson, 4-7-14 km-es távon, félmaratonon valamint félmaraton trión (3 x7 km-es szakasz) bizonyíthatnak az érdeklődők.

Előnevezni az alábbi linkre kattintva, 2023. április 10-ig az űrlap kitöltésével lehet. Kérdés vagy probléma esetén a [email protected] címre várják az e-maileket. A nevezés a nevezési díj elutalása után válik véglegessé. Az előnevezettek listája és a befizetések státusza is a linken érhető el.

A nevezési díjak a következők:​

1. gyermektáv és 4 km 4 000 Ft
2. 7 km, 14 km és félmaraton 7 000 Ft
3. Félmaraton Trió 12 000 Ft
4. Futófesztivál pólója – opcionális 3 000 Ft

A dr. Horváth Eszterrel készült teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Nyitóképünk illusztráció: Depositphotos