Csárdáskirálynő a Győr+ Filmklubban

Győr+ Fotó: NFI
2024.03.09. 09:10

Kálmán Imre világhírű operettjéből 1971-ben készült film, Szinetár Miklós rendezésében. Az alkotást a Győr+ Filmklub keretében a Győr+ Televízió is a műsorára tűzte.

A filmben olyan legendás színészek alakítását láthatjuk, mint Psota Irén, Mensáros László, Latinovits Zoltán, Huszti Péter és Németh Sándor, valamint Anna Moff, René Kolló és Dagmar Koller. A mozi különlegessége, hogy a külföldi szereplők angolul beszélnek és énekelnek. Prózai szövegüket magyar színészek szinkronizálták, dalszövegeiket feliratozták. 

A filmben megjelennek a történelmi Magyarország, az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is, de legfőképp a szerelem: Edvin herceg (René Kollo) az orfeum “csárdáskirálynőjébe”, Szilviába (Anna Moffo) szerelmes, ám ez rangon aluli házasság lenne számára. Hogy beteljesülhessen a szerelmük, le kell leplezniük Edvin nevelőanyját, Marie-Louise anyahercegnőt, aki titkolja a múltját: hajdan híres orfeumi énekesnő volt.

A nemzetközi koprodukcióban készült operettfilm kulisszatitkairól kérdeztük Szinetár Miklós rendezőt a Győr+ Este műsorában. 

A Csárdáskirálynő c. filmet a Győrplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük március 9-én szombaton 19.30-kor. Ismétlés március 13-án szerdán, és március 17-én vasárnap 19.30-kor.

Kapcsolódó cikkünk:

Kapcsolódó témák: #film | #Győrplusz Filmklub | #mozi | #operett | #szórakozás |