Hirdetés
Győr+
2018.07.12. 11:12

Vb-rovat! – Belga szenya

Csokoládé ugyan nincs benne, mi több a sört is inkább mellé idd, de a belga konyha hangulatát felidézi majd, ha ezt a variációt kóstolod.

Hirdetés

A húsok, halak, sajtok, fűszerek mellett a zöldségek kapnak nagy szerepet, de kizárólag izgalmas ízköntösben. A flamand hatás, a flamandok által használt fűszerek, a mustáros, ecetes ízek, az aszalt gyümölcsök felhasználása, az édes és sós íz párok gyakori jelenléte mind-mind a középkori belga konyha hagyatéka, amelyet generációról generációra örökítenek tovább. A belga konyháról kevesen tudunk bármit is, de hamar válik sokak kedvencévé, hiszen a francia találékonyságot ötvözi a német fejadagokkal, tehát kiváló ételek nagy mennyiségben, ez a jelszó!

 

Hirdetés

Bevásárló lista

4 szelet rozskenyér
1 db érett avokádó
1 üveg szárított paradicsom
1 db érett camambert
1 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet
1 konzerv paradicsompüré
5 dkg vaj
fél fej jégsaláta

 

 

Elkészítés

1- A kenyerek mindkét oldalát töltjük a már jól megszokott szendvicskészítés szerint:

2- Vajjal kenjük, jégsalátát halmozunk rá, paradicsompürét kenünk erre, majd az avokádót, a cheddar sajt szeleteket.

3- Mikor mindkét oldalát megpakoltuk, akkor egy serpenyőben megsütjük bele a camambert.

4- Egy kiskanálnyi vajon sütjük alacsony hőmérsékleten a camambert, majd mikor megpirult, óvatosan megfordítjuk és lecsorgatjuk mézzel, majd a balzsamecettel. Megnyomkodjuk a camambert belsejét ha ruganyos, azaz folyékony lehet a belseje, akkor kivesszük egy deszkára, éles késsel kettévágjuk és az egyik felét az egyik szendvicsbe, a másik felét a másik szendvicsbe tesszük.

 

 

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!

 

 

likeold
a fb oldalunkat