Hirdetés
Koronavírus

Rendőr és katona együtt vigyázza a várost

HAK
2020.11.13. 19:09

Ahogy tavasszal is tapasztalhattunk, most ősszel is segítenek a katonák a rendőröknek. Járőrözés közben a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáival találkozhatunk.

Hirdetés

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések fokozódtak az elmúlt napokban, bevezették az éjszakai kijárási tilalmat és a közterületi maszkhasználatra is szabályt hoztak.

Ezeknek betartását a rendőrség ellenőrzi, a betartatásáért is ők felelnek. Az rendőrök munkáját pedig ahogy tavasszal, idén is a Magyar Honvédség katonái segítik.

Forrás: Magyarország Kormánya

Senki ne lepődjön meg tehát, ha rendőrt és katonát párban lát a város utcáin, vagy akár többükkel is találkozik. Az se rettentsen el senkit, hogy a katonáknál gébkarabély látható, hiszen ahogy a rendőrnél a maroklőfegyver, a honvédnél a karabély a rendszeresített fegyver.

S ahogy az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred írja a hivatalos Facebook oldalán:

Büszkék vagyunk katonáinkra és arra a helytállásra, amit a mindennapok során nyújtanak akár a déli-, illetve nyugati határszakaszokon hetekig távol szeretteiktől, akár a laktanyában vagy adott esetben az utcán járőrözve.”

Hirdetés