Hirdetés
közel félszáz hallgató részesül

Ösztöndíjátadó az egyetemen

Fotó: Győr+ archív
győr+
2019.10.25. 17:21

Az Universitas-Győr Alapítvány e tanévi ösztöndíjait 2019. október 28-án hétfőn, 17:00 órakor adják át a Széchenyi István Egyetem, az Alapítvány vezetői, az önzetlen támogatók képviselői.

Hirdetés

Az  Egyetemi Hangversenyteremben (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth L. u. 5.) az ösztöndíjat alapítók 8 féle ösztöndíjat adnak át 46 díjazottnak 9,5 millió Ft értékben.

A friss ösztöndíjasokat dr. Borsos Attila egyetemi docens és Rehoregh Szilárd bankszakember – egykori universitas ösztöndíjasok is motiválják és köszöntik.

Hirdetés

Dr. Borsos Attila egyetemi docens, az Építő- és Közlekedésmérnöki Kar tudományos dékánhelyettese egykor a Széchenyi István Egyetemen  végezte felsőfokú tanulmányait műszaki menedzser és közgazdász szakokon. 2002-től dolgozik a Közlekedésépítési Tanszéken, ahol a közúti biztonsággal kapcsolatos oktatási és kutatási tevékenységét végzi.

Doktori tanulmányait 2011-ben summa cum laude minősítéssel fejezte be. 2012-től egyetemi docensként folytatja oktatási, kutatási tevékenységét.  Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar tudományos dékánhelyetteseként 2015 óta vezetői feladatokat is ellát. A Nemzetközi Útügyi Világszervezet munkájában bizottsági tagként több éve dolgozik.

Elnyert ösztöndíjai révén lehetősége nyílt 2010-ben Hollandiában az úthálózat közlekedésbiztonsági kezelésének tanulmányozására, s Fulbright Ösztöndíjjal kutatóként dolgozott az Egyesült Államokban a connecticuti egyetemen. 2013-ban az Universitas-Győr Alapítvány Vendégoktatói Ösztöndíjának támogatásával a floridai Atlantic egyetemen töltött fél évet, majd a Nemzeti Kiválóság Program Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjasa lett. 2017-ben elnyerte az Universitas-Győr Alapítvány dr. Hegedűs Gyula Tudományos Ösztöndíját.

Dr. Borsos Attila két alkalommal vehette át a Széchenyi István Egyetem publikációs díját.

Rehoregh Szilárd a Porsche Bank főosztályvezető-helyettese 1992-ben kezdte meg tanulmányait Győrben Közlekedésmérnöki szakon, majd ennek elvégzését követően Közgazdász szakra jelentkezett. A Széchenyi Alumni Magazinnak készített emlékezésében írja: „2001-ben végeztem tanulmányaimmal, mely során összesen három kitüntetéses főiskolai és egy egyetemi oklevelet vehettem át alma materemben.

A kiváló vizsgaeredmények mellett mindig törekedtem arra, hogy aktív tagja legyek a diákközösségnek, segítsem társaim tudományos és sport tevékenységét, végül öregbítsem az intézmény jó hírnevét. Ennek keretében alapító tagja, majd elnöke voltam a Kautz Gyula Közgazdasági Szakkollégiumnak, részt vettem a Tőzsde Club szervezésében. Alapítója és vezetője voltam az Öregdiák irodának, részt vettem a diákparlament munkájában.

A sport is fontos része volt életemnek, kézilabdáztam az intézmény csapatában, később pedig a floor-ball edzéseket szerveztem. A tanulmányi versenyeken elért eredményeim közül a Corvinus Egyetem által szervezett 2. Országos Esettanulmányi Verseny megnyerésére vagyok a legbüszkébb. Kétszer vethettem részt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, ahol a második alkalommal a 3. helyezéssel végeztem.

Mindezek eléréséhez nem lett volna elegendő szüleim támogatása, szükséges volt az az elismerés és anyagi fedezet is, amit az Universitas ösztöndíj 4 alkalommal, a Köztársasági ösztöndíj 3 alkalommal és a Rába ösztöndíj egy ízben történő elnyerése biztosított számomra.”

Forrás: Winkler Csaba / Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat