Kulisszák mögött a Győr+ TV-ben!

Farkas Mónika Fotó: O. Jakócs Péter
2022.11.16. 15:49

A boldogság énekes madara. Jól fogadta a közönség a Győri Nemzeti Színház második nagyszínházi bemutatóját. Ahogy arról a nagyérdemű már értesült, a meghirdetett évados programban változás történt, a Schiller darab helyett Tamási Áron szerelmes játékát láthatják november 11-től az igazgató, Bakos-Kiss Gábor rendezésében, a győrújbaráti Csobolyó néptáncegyüttes közreműködésével.

Hirdetés

A zenés előadásban kitűnő szereposztásban ismerhetjük meg a házasodni készülő három pár történetét. A fiatalokat, Magdót és Mókát az Isten is egymásnak teremtette, tiszta érzéseikkel, őszinteségükkel rávilágítnak idősebb testvérek – Eszter és Lukács, valamint Regina és Máté – kapcsolatának felszínességére. Juhász Jázmin és Hajdu Tibor, Mihályi Orsolya és Ungvári István, Szina Kinga és Sárközi József – a mozgalmas darab kiváló lehetőséget teremt a színészeknek, hogy lubickoljanak szerepünkben. A 125 éve született Kossuth-díjas író, Tamási Áron műveiben az autentikus székely világ köszön vissza, világirodalmi viszonylatban is izgalmasak darabjai. Nyelvezete azonban nem kis kihívás elé állítja a színészeket. 

A novemberi Kulisszák mögött című műsorban a folytatásban Moliére: A képzelt beteg című vígjátéka kapcsán megtudhatjuk, hogy a négyszáz éve született drámaíró és a győri előadás megihlette a győri képzőművészt, Malasits Zsoltot is. Elkészült műalkotása megtekinthető a színház csillárszintjén, Moliére-festménye alapján készült el a győri darab plakátjai is, mely Krizbai Gergely, Krizbo grafikája. A festőművész műalkotását jótékony célra ajánlotta fel, a képre bárki licitálhat. Malasits Zsolt a befolyó összeg jelentős  részével  a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkáját támogatja.  

Elindult a Vill-Korr Sulibérlet, az idei évad első darabját Hegedűs Ildikó rendezte, a Tom Sawyer kalandjai című előadásban főbb szerepekben láthatjuk Karácsony Gergelyt, Kurucz Dánielt, Jáger Andrást, Sík Fridát és Fehér Ákost. A társulat már próbálja a következő ifjúsági darabot, december közepén érkezik a Jakabak című mű Móczár Bence rendezésében. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #Kulisszák Mögött | #színház |