Hirdetés
World Robot Olympiad

Kezdődik a döntő Győrben

Fotó: WRO archív
Győr+
2019.11.08. 08:32

A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotprogramozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

Hirdetés

A verseny házigazdájaként Győr 60 országból közel 3000 versenyzőt lát vendégül november 8. és 10. között. Európai országként először Magyarország nyerte el a világverseny rendezésének jogát.

A versenyek a sportesemény izgalmát ötvözik a speciális robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

Hirdetés

A csapatok 2-3 tag és egy csapatvezető közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat.

A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett. Az ARC kategóriában a National Instrument myRIO vezérlőegysége és a MATRIX, TETRIX építőelemek használhatók. 8 – 25 év közötti fiatalok vehetnek részt a versenyen. Egy csapat csak egy versenykategóriában – Regular, Open, ARC vagy Football – vehet részt.

A versenyről részletes információk ezen az oldalon találhatók.

A látogatói részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni itt lehet.

A rendezvény miatt több helyen korlátozásokra lehet számítani a győri campuson.

Kapcsolódó témák: #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat