Hirdetés
Kormányinfó

Egy héten belül dönthetnek az újabb enyhítésekről

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Győr+
2021.04.08. 10:04

Tegnap ismét ülésezett a kormány, az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról adott tájékoztatást Gulyás Gergely.

Hirdetés

A miniszerelnökséget vezető miniszer emlékeztetett rá: mostanra elérte a 2,7 millió főt azoknak a száma, akik legalább az első oltást megkapták. Mivel a kormány korábban 2,5 millió beoltotthoz kötötte a nyitás első lépését, az első enyhítő intézkedések hatályba léptek ezen a héten.

A cél, hogy még ebben a hónapban elérje, sőt, meg is haladja a beoltottak száma Magyarországon a 4 millió főt. Hozzátette: már közel ennyien, 3,9 millióan regisztráltak eddig az oltásra.

Hirdetés

A pedagógusok oltása is jól halad, korábban 34 ezer, a mostani kampányban pedig már 66 ezer pedagógust oltottak be. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett rá: a Pfizer-vakcina esetében – amivel a pedagógusokat is oltották -, már az első oltás is érdemi védettséget nyújt, íly módon lehetővé válik az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitása.

Ezt követően bejelentette: „Az újraindítás következő lépéseiről akkor dönt a kormány, amikor elérjük a 3 millió beoltottat. Ez a mostani számok alapján öt-hat nap múlva megtörténhet.”

A miniszter hozzátette: a hatvanöt év felettiek oltása gyakorlatilag befejeződött, éppen ezért a fiatalabbakat is arra biztatta, hogy aki eddig még nem tette meg, regisztráljon az oltásra. A hónap végére ugyanis – a fentiek szerint – befejeződhet az eddig regisztráltak oltása.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta: úgy látja, április végén már ki lehet majd ülni a vendéglők teraszaira.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat