Hirdetés
Remek lehetőség

Book-kanj ránk!

Fotó: Dobay Dorina
Szabó Csilla
2020.08.07. 18:51

Augusztus utolsó hetében a Széchenyi István Egyetem gyermekfelügyeletet biztosító tábort indít, ahová az ovisokat és a kisiskolásokat várják. Az Egyetemi Könyvtár és az Egyetemi Szakszervezet szervezésében korosztályukhoz és érdeklődésükhöz illeszkedő érdekes és hasznos programokban lesz részük a táborozóknak a Book-kanj ránk! héten.

Hirdetés

A Családbarát Munkahely/Szolgáltató Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát elnyert Széchenyi Egyetem folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogyan tudnának a cím elnyerésében még tovább fejlődni.

„Az Ezüst fokozatért szeretnénk jövőre pályázni, a továbblépéshez a programok és rendezvények tekintetében van lehetőség, adottak a tárgyi feltételek, a személyi feltétek is a falakon belül tettrekészséggel párosulnak” – mondta Némethné Farkas Kata, a Felnőttképzési Központ vezetője, az FDSZ titkára.

Céljuk, olyan rendezvények, szolgáltatások kialakítása és rendszeresítése, amelyek valós segítséget nyújtanak az egyetemi polgároknak, családoknak, hallgatóknak.

A Book-kanj ránk hét ötlete is így született meg. Az Egyetem INNO-SHARE épületben, a könyvtárban egy jól felszerelt gyermekmegőrzőben augusztus utolsó hetében – ami a kollégáknak már munkahét, a gyereknek meg nem iskolahét vagy ovi – indítanak tábort teljes napi gyermekfoglalkoztatással, étkezéssel.

Fotó: Dobay Dorina

A könyvtár lelkes – pedagógus végzettségű – munkatársai fejéből pattant ki az ötlet, a programok témája, a kidolgozása is az ő munkájuk. Az Apáczai kar hallgatói és önkéntes korábbi diákok is segítenek a felügyeletben, úgy, mint a már három éve működő nyár eleji Apáczais gyermektáborban.

Táboroztatási tapasztalataikat hasznosíthatják a mostani Book-kanj ránk! héten is, amelynek legnagyobb újdonsága, hogy akár egy napra is igénybe vehetik a szülők ezt a programot, de egész hétre is.

A tábort szervezők számára a legfontosabb, hogy a gyerekek megismerjék és sajátjuknak érezzék az egyetemet. Ne csak mint „munka vagy oktatási helyet”, hanem egy olyan közeget ismerjenek meg, ahol jól érzik magukat, amelyben otthonosan mozoghatnak. A gyerekeknek olyan nem ismert vagy alig ismert területeit szeretnék megvilágítani a valóságnak, amelyet eddig nem vagy másképp láttak. Mesehallgatás, bábkészítés, a bábmese szülőknek bemutatása, éppúgy szerepel a programok között, mint a környezetvédelem, szelektív hulladékgyűjtés, városnézés gyermekszemmel, sárkányhajózás és helyet kap a fogyatékossággal élők elfogadásában érzékenyítés is.

5-10 éveseket várunk, de kicsit ki lehet lógni ebből a határból. Ők azok a gyerekek, akik nem hagyhatók otthon egyedül és erre a hétre a kollégák a programokat korösszetétel szerint alakítják, akár egyénre vagy kis csoportokra is szabják, mindemellett a délutáni pihenőt is biztosítják a legkisebbeknek – tette hozzá Tóth Csilla könyvtárigazgató.

Augusztus 24-28. között, 7.30-tól 16.30-ig tart a tábor, és a megadott időpont bármelyik napjára, vagy a teljes 5 napra lehet jelentkezni augusztus 15-ig, a konyvtar@sze.hu e-mail címen vagy a következő telefonszámon: Hegedüs Péter: 30/470-7933.

Kapcsolódó témák: #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |
Hirdetés