Hirdetés
Divertimento

Felejthetetlen este – jön, jön a Carmina Burana

Farkas Mónika
2021.06.10. 07:15

Az elmúlt hét egyik nagy pillanatát élhették át mindazok, akik részesei lehettek Sergei Dogadin és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjének. A 2019-es Nemzetközi Csajkovszkij Verseny győztese játékával mindenkit lenyűgözött, a Richter János hangversenybérlet záró hangversenyének dallamai sokáig elkísértek bennünket. A Divertimento műsorának vendégei az orosz hegedűművész és az est karmestere, Berkes Kálmán voltak.

Hirdetés

Ezt követően a Győri Filharmonikus Zenekart dirigáló Oberfrank Péter invitálta a hallgatókat az aktuális, vasárnap esti Carmina Burana című bemutatkozásukra. Carl Orff kultikus műve visszavezet bennünket a régmúltba, megidézi a Világot teremtő és mozgató őserőt, egyesíti a természetet a szerelem élményével. 

A Győri Filharmonikus Zenekar Kékfrankos hangversenybérletében meghirdetett június13-ai program egy nagyszabású összefogás eredményeképpen születik meg a kivételes helyszínen, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A sodró erejű mű szólistái Rácz Rita, Szappanos Tibor és Bátki Fazekas Zoltán mellett közreműködik a  Budapesti Lantos Kórus, a Győri Liszt Ferenc Kórus és a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, valamint a Sonitus Scarbantiae Nőikar. 

Hirdetés