Címke: zöldség
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.09.03.

Virul a közösségi kert Ménfőcsanakon

Harmadik éve működik a ménfőcsanaki közösségi kert. A kis parcellák idén bő terméssel hálálták meg a gondoskodást. Koncz Nóra, a Muszáj Egyesület elnöke, a kert egyik megálmodója avat be a részletekbe.

Győr+ 2023.08.04.

A magaságyás egész évben termel

Egyre többen próbálják ki kertjeikben a magaságyást, amit érdemes volt népszerűsíteni, mondta el a Győr+ Médiának Nagykutasi Viktor.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.01.

Ha augusztus, akkor dübörög a lecsószezon

Ha augusztus, akkor dübörög az idei lecsószezon. Ez az időszak mindig erős a hazai piacokon, így a győri vásárcsarnokban is, sokan szeretik az ízletes egytálételt, amihez most könnyedén be lehet szerezni a friss paprikát, paradicsomot és hagymát. Ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, jó forgalmat bonyolítanak a csarnok kereskedői, eddig a magyar dinnye és a nyári gyümölcsök pörgették a piacot, most „felzárkóztak” melléjük a finom, különböző módon elkészített és tálalt, házi lecsó legfontosabb alapanyagai.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.05.12.

Az infláció ellenére is dübörög a májusi piac

Hiába a továbbra is két számjegyű infláció, Győrben dübörög a piac. A vásárcsarnokban most májusban szinte minden nap erős, de különösen pénteken és szombaton van nagy tömeg, erről számoltak be a Győr+ Médiának a kereskedők. A vásárlók főleg a hazai primőr zöldségeket keresik. A csarnokban ízletes, idehaza termett paradicsomot, paprikát, retket és padlizsánt lehet beszerezni, általában magától az őstermelőtől.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.29.

Közösségi kert épül Marcalvárosban is

Újabb közösségi kert jön létre városunkban, ezúttal Marcalváros I-en. A ménfőcsanaki Málnakert mintájára alakítanák át a szervezők az Ikva utca Págisz Iskolához közelebbi felén, a tízemeletesek közötti háromszög alakú füves területet. Eddig csak a közösségi oldalon hirdették meg a lehetőséget és máris rengetegen jelezték, hogy lennének parcella tulajdonosok, hiszen a közösségi kert lényege, hogy a nagy kerten belül mindenki a saját kis területén, saját zöldségeit, virágait, gyümölcseit gondozza.

J. Kovács Andrea 2023.03.06.

Itt a tavasz, irány a terasz!

Melegszik az idő, elkezdődhetnek a kerti munkák. De mit csináljon, akinek nincs kertje? A jó időn felbuzdulva a Környezetvédelmi Osztály munkatársai is nekiláttak az ültetésnek.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.01.

Télen is népszerű a vásárcsarnok

A néhány éve megszépült, modern, az árusok és a vásárlók számára is 21. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok télen is népszerű. Legalábbis erről árulkodnak a Győr+ Média által megkérdezett kereskedők beszámolói. A piacosok állítják, a korábbi évekhez képest meglepően jó forgalmat hozott a január és a február is, annak ellenére, hogy például a hazai primőrök dömpingjére még várni kell és a magas infláció sem kedvező. Nem csak élelmiszer fronton bonyolít jó forgalmat a csarnok, a bevásárlók utcájában is szépen fogynak a portékák.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.02.15.

Piac: az erős január után tovább nőnek az árak

2023 januárjában több mint 25 százalékkal haladták meg a fogyasztói árak az egy évvel korábbit, ez derül ki a KSH friss adataiból. A számok alapján az élelmiszerek 44 százalékkal drágultak egy év alatt. Az áremelkedések ellenére a Vásárcsarnok Győr+ Média által megkérdezett kereskedői meglepően erős januárt zártak. A piacosok a jövőt illetően is bizakodóak, pedig ők is tapasztalják, hogy az árak tovább robognak felfelé.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.02.06.

Készüljünk fel a tavaszi dömpingmunkákra

A hidegtűrő vetőmagokat már február második felétől vethetjük a szabad földbe, de ne a naptárra hagyatkozzunk, ha zimankós az idő és a talaj fagyott, nem sok értelme van a vetésnek, mert hiába a hidegtűrés, a csírázásukhoz plusz Celsius-fokok kellenek.

Győr+ 2022.11.30.

Hagymával a talpon aludni?

A hagyma fantasztikus gyógynövény, erről őseink is mesélhetnének, akik pontosan tudták, hogyan használják ki jótékony hatásait. Nekünk is érdemes segítségül hívnunk a hagymát, akár megfázásról, akár megelőzésről van szó, de nem csak fogyasztva gyógyír, talpunkra helyezve is csodákra képesek a hagymakarikák.

Hirdetés