Címke: zöldség
Hirdetés
Fotó és szerző: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.12.

Beindult a piac 2024-ben is

A pörgős év vége után a megszokotthoz képest erősen indult az újesztendő is a Vásárcsarnokban. A Híradónk által megkérdezett kereskedők egybehangzó véleménye szerint karácsony előtt, illetve karácsony és szilveszter között nagyjából 50 százalékos forgalomnövekedést produkáltak. Ezután pedig a máskor viszonylag gyenge január is mozgalmasan telik, az első héttől eltekintve egészen jó a forgalom a csarnokban, ahol rendkívül bizakodóak a 2024-es évet illetően is.

Zombai-Kovács Ákos 2023.11.16.

“Robban” a vitaminbomba

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Győr+ 2023.11.03.

„Gyümölcsöző” NAV-vizsgálat

Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél: adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével. A NAV, esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal.

Fotó és szöveg: Zombai-Kovács Ákos 2023.10.13.

Ősszel is pörög a piac

A nyári remek forgalom után ősszel sem panaszkodhatnak a győri vásárcsarnok kereskedői. Októberben is jól pörög ugyanis a piac, ahol most az alma, a szőlő, a körte és a tök a legnépszerűbb termékek. Mindegyikből több fajta szerezhető be az árusoknál, akik egészen kedvező áron kínálják minőségi portékáikat.

J. Kovács Andrea 2023.09.03.

Virul a közösségi kert Ménfőcsanakon

Harmadik éve működik a ménfőcsanaki közösségi kert. A kis parcellák idén bő terméssel hálálták meg a gondoskodást. Koncz Nóra, a Muszáj Egyesület elnöke, a kert egyik megálmodója avat be a részletekbe.

Győr+ 2023.08.04.

A magaságyás egész évben termel

Egyre többen próbálják ki kertjeikben a magaságyást, amit érdemes volt népszerűsíteni, mondta el a Győr+ Médiának Nagykutasi Viktor.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.01.

Ha augusztus, akkor dübörög a lecsószezon

Ha augusztus, akkor dübörög az idei lecsószezon. Ez az időszak mindig erős a hazai piacokon, így a győri vásárcsarnokban is, sokan szeretik az ízletes egytálételt, amihez most könnyedén be lehet szerezni a friss paprikát, paradicsomot és hagymát. Ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, jó forgalmat bonyolítanak a csarnok kereskedői, eddig a magyar dinnye és a nyári gyümölcsök pörgették a piacot, most „felzárkóztak” melléjük a finom, különböző módon elkészített és tálalt, házi lecsó legfontosabb alapanyagai.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.05.12.

Az infláció ellenére is dübörög a májusi piac

Hiába a továbbra is két számjegyű infláció, Győrben dübörög a piac. A vásárcsarnokban most májusban szinte minden nap erős, de különösen pénteken és szombaton van nagy tömeg, erről számoltak be a Győr+ Médiának a kereskedők. A vásárlók főleg a hazai primőr zöldségeket keresik. A csarnokban ízletes, idehaza termett paradicsomot, paprikát, retket és padlizsánt lehet beszerezni, általában magától az őstermelőtől.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.29.

Közösségi kert épül Marcalvárosban is

Újabb közösségi kert jön létre városunkban, ezúttal Marcalváros I-en. A ménfőcsanaki Málnakert mintájára alakítanák át a szervezők az Ikva utca Págisz Iskolához közelebbi felén, a tízemeletesek közötti háromszög alakú füves területet. Eddig csak a közösségi oldalon hirdették meg a lehetőséget és máris rengetegen jelezték, hogy lennének parcella tulajdonosok, hiszen a közösségi kert lényege, hogy a nagy kerten belül mindenki a saját kis területén, saját zöldségeit, virágait, gyümölcseit gondozza.

J. Kovács Andrea 2023.03.06.

Itt a tavasz, irány a terasz!

Melegszik az idő, elkezdődhetnek a kerti munkák. De mit csináljon, akinek nincs kertje? A jó időn felbuzdulva a Környezetvédelmi Osztály munkatársai is nekiláttak az ültetésnek.

Hirdetés