Címke: vízügy
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.07.05.

Vízügyi szakemberek találkoztak Győrben

Jeles vízügyi eseménynek ad otthont városunk. A több mint száz éves múltra visszatekintő Magyar Hidrológiai Társaság a Széchenyi Egyetemen tartja immár 40. alkalommal megrendezett nyári vándorgyűlését. Szerdától péntekig több mint háromszáz szakember tanácskozik hat szekcióban. A gazdag programban száz előadás, kiállítás és tanulmányút is szerepel. A konferencia két fő témája az aszály és a villámárvizek.

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Pannon-Víz Zrt. 2022.11.24.

Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket. Ezt mondta a Győr Plusznak a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna kiemelte, jövőre a megyében is drágul a horgászat, ami még így is az egyik legolcsóbb marad országos viszonylatban. Az emelkedés miatt 2023-ban várhatóan kevesebben váltanak majd horgászjegyet, ennek ellenére a szövetség, bizakodó és jövőre tovább fejlesztené a megye horgászturizmusát.

HAK 2022.05.12.

Tölts el egy napot a vízen és parton!

Izgalmas programra hívnak és várnak mindenkit, aki szereti a vizet, a víz közelségét és érdeklődik a vízzel kapcsolatos témák iránt. Sőt, a május 14-én sorra kerülő Nyílt nap a folyón nevű rendezvényen a Győr+ Rádió is ott lesz és élőben jelentkezik!

Győr+ 2021.10.05.

Elismerés a 35 éves vízügyi szolgálatért

Az ÉDUVIZIG minden évben adományoz „35 éves vízügyi szolgálatért” ezüst emlékérem kitüntetést és oklevelet az ennyi időt a vízügyi ágazatban eltöltött kollégáinak szakmai életútjuk elismeréseket. Idén az alábbi három kollégájuk vehette át az emlékérmet és emléklapot.

Ficsór Dávid 2021.08.24.

Látványos és hasznos gyakorlat az iparcsatornánál

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak kedden Győrben, három helyszínen. Az egyik leglátványosabb része az eseménynek az Iparcsatorna torkolati műtárgynál zajlott, ahol az árvízkapu ideiglenes elzárásainak beemelését hajtották végre daruval, melyeket búvárok ellenőriztek.

Földvári Gabriella 2021.03.03.

Szolgálatba állt az Erebe

A tavaly júliusi vízrebocsátását és az idén február 24-én megtartott ellenőrző futópróbáit követően az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon szolgálatba állt az új kitűző hajó, az Erebe, így újabb hajóval gazdagodott az igazgatóság állománya.

Hirdetés