Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Pannon-Víz Zrt.
2022.11.24. 10:01

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket. Ezt mondta a Győr Plusznak a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna kiemelte, jövőre a megyében is drágul a horgászat, ami még így is az egyik legolcsóbb marad országos viszonylatban. Az emelkedés miatt 2023-ban várhatóan kevesebben váltanak majd horgászjegyet, ennek ellenére a szövetség, bizakodó és jövőre tovább fejlesztené a megye horgászturizmusát.

Hirdetés

Utánpótlásból sincs hiány, egyre többen horgásznak a városi és környékbeli vizeken. Itt is lesz drágulás jövőre, érthető okok miatt többe kerülnek majd a horgászjegyek, mondta a Győr+ Médiának az ügyvezető elnök. „Nekünk halat kell telepítenünk és meg kell teremtenünk a lehetőséget a fogásra a horgászok számára, a haltermelők minden költsége nőtt, többe kerül az irodánk fenntartása, többért tankolják meg kollégáink a szolgálati autóikat és többet kell fizetnünk bérként a megbízható, jó munkavállalóknak, nálunk pedig ilyenek dolgoznak” – mondta Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna. Jó hír, hogy még a drágulással is itt, a megyében lesz majd az egyik legolcsóbb horgászni.

Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna. Fotó: Zombai-Kovács Ákos

Megéri lógatni a megyei vizeken, ahol a MOHOSZ támogatásával idén rekord mennyiségű halat telepítettek.

„20-30 százalékos drágulás lesz a horgászjegyek tekintetében, de nálunk, a megyében még az emelés után is az egyik legolcsóbb lesz a horgászat, országos szinten, ráadásul ebben az évben rekord mennyiségű halat, főleg pontyot, de ragadozókat is tudtunk telepíteni, ami bíztató a területünkön horgászók számára” – tette hozzá az ügyvezető elnök.

A szakember hozzátette, 2023-ban még nehezebb évre számítanak horgászati szempontból is, ennek ellenére bizakodóak és fenntartható módon fejlesztenék a megyei horgászturizmust. „Az áremelkedés miatt biztosan lesz lemorzsolódás a horgászok számában, de aki marad a vízpartokon, azok számára szeretnénk továbbfejleszteni a horgászturizmust, de csak fenntartható módon, hogy ne menjen a környezet rovására, de a horgászok megelégedésére szolgáljon” – hangsúlyozta a szakember.

Az ügyvezető elnök azzal zárta, azoknak, akik kitartanak hobbijuk mellett, a szövetség 2023-ban is a lehető legjobb feltételeket fogja biztosítani a megyei vízpartokon.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #horgászat | #vízügy |