Címke: virág
Hirdetés
Győr+ 2024.04.10.

Tulipános tavasz a virágos városban

Győr minden évszakban gyönyörű, a tavasz mégis különleges a virágba boruló város életében. Szívesen sétálunk a mesés, történelmi utcákon és városrészekben, ahol lépten-nyomon szirmokkal szőtt színpompás virágtengerben gyönyörködhetünk.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.03.08.

Nőnap, sokféle üzenettel

Nemzetközi nőnap van, amelynek történelme több mint 100 évre nyúlik vissza, üzenete pedig folyamatosan változik. Korábban a női munkások jogairól szólt, de az évek során sokszor kapott újabb értelmet, illetve célt. Ma egyszerre van jelen a nőnapban a múltbeli küzdelmekre való emlékezés, az egyenlőség melletti kiállás vagy a nők elleni erőszakra való figyelemfelkeltés.

Szigeti Sándor 2024.03.08.

Nőnap, hat csokor virággal

„Esetleg adjak hozzá egy vödröt?” – szólt ki nevetve az eladó a pultból, amikor tavaly március 8-án hat csokor virággal a kezemben éppen a kassza felé egyensúlyoztam. Nagy tételben vásároltam, hiszen a családunkban szerencsére sok a hölgy. Bár az édesanyám sajnos már nincs közöttünk, természetesen a páromnak, a két nővéremnek, az unokahúgomnak, a sógorom édesanyjának és a testvérének is dukált egy-egy csokor illatos figyelmesség.

Győr+ 2024.02.14.

Virágot a virágnak

Idén is sokan ünneplik a Valentin-napot Magyarországon, de továbbra is elsősorban az angolszász nyelvterületeken népszerű az ünnep. A szerelmesek ezen a napon meglepik egymást, a férfiak leggyakrabban virággal ajándékozzák meg párjukat.

Bajzát Zsuzsi 2023.07.26.

Virágkötő világbajnokságra készül a magyar csapat

Anglia, azon belül is Manchester városa ad otthont 2023-ban a Virágkötő Világbajnokságnak. Hazánkat Németh Attila mestervirágkötő képviseli majd, oldalán Fehér József győri iparművésszel.

Győr+ 2023.05.17.

Legyen virágos a te kerted is!

A Több mint kertész szervezésében a május 20-21-i rendezvényen főként virágzó évelőkkel találkozhatnak az Öttevényre ellátogató kedves növénybarátok, továbbá a kínálatban szerepelnek árnyékkedvelő és árnyéktűrő fajták is szép számban, de újdonságnak számító évelőkkel is készülnek.

Földvári Gabriella 2023.04.01.

Húsvétra hangolva

Harsogó színű piros retek, medvehagyma, spenót, pompás sárga, lila, kék virágok, beszélgető, kedves emberek - ez jellemezte szombaton reggel a Dunakapu téri piacot, ahol természetesen már a húsvétra készültek.

Győr+ 2023.03.08.

Nőnapi cukiság: Győrben osztogatott virágot két bácsi

Nőnap alkalmából virágot osztogatott a hölgyeknek két idős bácsi a győri vásárcsarnok előtt. A szívet melengető cselekedetről fotó is készült, amelyet a ,,Győrben láttam, hallottam! :)" című Facebook-csoportban osztottak meg.

Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter 2023.03.07.

Virágot a virágnak

Segítséget nyújtunk azoknak a férfiaknak, akik nem pontosan tudják, hogy milyen virággal lepjék meg hölgyismerősüket, mielőtt megvennék a legolcsóbb „gazt”.

Hirdetés