Címke: versenyautó
Hirdetés
Győr+ 2024.02.02.

Az aszfaltcsíkon születő bajnokokat segíti versenymérnökként az egykori hallgató

Gyerekként legóból készített járműveket, később valódi versenyautót épített. Gyenis Máté alapító tagja volt a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban szereplő hallgatói csapatának, majd profi versenymérnök lett. Dolgozott a túraautós holland Nick Catsburggel, az osztrák Nico Grubert junior bajnoki címhez segítette és Michelisz Norbert csapatát, a M1RA-t is erősítette. A motorsport nemzetközileg is ismert háttérembere büszke arra, hogy mindezt a győri egyetemről indulva érte el.

Kárpát Zsolt 2023.04.15.

Rally gépkönyvezés az Ipari Parkban

Több évnyi szünet után Győrben ismét sor került a rally autók műszaki felmérésére. A versenykocsik gépkönyvezését a környéken élő rallysok szinte helyben, a Győri Nemzetközi Ipari Parkban végeztethették el.

Ficsór Dávid 2022.11.26.

Formula 1-es mérnökök az egyetem rangos programján

A hétvégén zajlik Győrben az egyetem által már nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposium. A Formula Student a világ egyik legelismertebb mérnökhallgatói versenysorozata, melyben világszerte több száz felsőoktatási intézmény csapata dolgozik azon, hogy olyan együléses versenyautót tervezzen, építsen, menedzseljen, ami a legjobban teljesít a különböző versenyszámokban.

Hirdetés