Rally gépkönyvezés az Ipari Parkban

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.04.15. 14:58

Több évnyi szünet után Győrben ismét sor került a rally autók műszaki felmérésére. A versenykocsik gépkönyvezését a környéken élő rallysok szinte helyben, a Győri Nemzetközi Ipari Parkban végeztethették el.

20-25 versenygép állt sorba a Kálmán Racing telephelyén, itt zajlott szombaton a gépkönyvezés. Czézinger Kristóf, a Győr Rally szervezőbizottságának tagja is elhozta autóját, hogy átessen a kötelező műszaki ellenőrzésen.

Azért gyűltünk össze, hogy átnézzék a versenyautók biztonsági berendezéseit. Ezután kapunk olyan forgalmit, amellyel a rally versenyeken elindulhatunk. Az országos bajnoki futamoknál úgy épül fel a verseny, hogy a gyorsasági szakaszokat etap útvonalak kötik össze, ahol szükség van érvényes műszakira. Azért is szerveztük meg ezt a gépkönyvezést, hogy a környékbeli rallysoknak ne kelljen távolabbi városokba menniük” -mondta el a Győr+ Médiának Czézinger Kristóf. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy szeptemberben lesz a Győr Rally, így a helyi versenyzőknek könnyebb elvégezni itt a szükséges vizsgát és adminisztrációt.

A helyszínen Radnóti Ákos győri alpolgármester is tájékozódott.

„Nagyon örülök annak, hogy városunkban ismét lesz rally verseny. A mai esemény tulajdonképen már előkészíti a győri futamot, illetve segítséget jelent a környékbeli versenyzőknek. Gyerekkoromból jól emlékszem még az akkori versenyekre, amelyek nagyon látványosak voltak. A szeptemberi Győr Rally-n szintén lesznek belvárosi szakaszok, ami egészen biztos, hogy rendkívül izgalmas küzdelmet hoz. Biztos vagyok benne, hogy ez az esemény is sok szurkolót és érdeklődőt vonz majd” – mondta az alpolgármester.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #gépkönyvezés | #Ipari Park | #rally | #versenyautó |