Címke: vers
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.02.18.

Korunk igricei

A közelmúltban Győr Közművelődéséért díjban részesült a Hangraforgó együttes, azaz F. Sipos Bea és Faggyas László.

Mihályi Orsi 2023.10.11.

Szabó Gergely: Közös vizeink

A drámapedagógus és első kötetes költő, Szabó Gergely volt a Győri Édes vendége, az adást pedig mindenképp érdemes visszahallgatni!

Győr+ 2023.09.12.

Két napig zengtek Győrben Petőfi versei

Egyedi, különleges módját találták meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezői ünnepelt költőnk, Petőfi Sándor emléke előtti tisztelgésnek: meghívott zenészek és színészek közreműködésével két napon át zengették a 200 éve született költő nevét és verseit a Zengő Petőfi énekeltvers fesztiválon.

Győr+ 2023.09.04.

Zengő Petőfi – Énekeltvers Fesztivál Győrben

Az idei évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, ehhez kapcsolódva a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is több nagy rendezvénnyel készült. A Konferencia és a versmondó versenyt követően az ünnepségsorozatot szeptember 8-9. között Énekeltvers fesztivál koronázza meg Zengő Petőfi címmel. A 2 napos ünnepség otthona a Győri Zsinagóga lesz.

P. Csapucha Adrienn 2023.08.29.

Létbe gyökerezve: papírra vetett érzések

Meghatottan vette át azt az emléktáblát Olasz Valéria, melyet kedden dr. Dézsi Csaba András nyújtott át az írónak. A polgármester ugyanis ötödik könyve kiadatásában támogatta a győri költőt, a verseskötetben mély érzéseiről vall a szerző.

Mihályi Orsi 2023.08.29.

Maszlay István és a versek

Maszlay István vagy ahogy a szakmabeliek hívják Maszi, rengeteg verset tud fejből. Szinte minden gondolathoz, minden eseményhez képes hozzászőni egy-egy rímet.

Győr+ 2023.05.30.

A szívben ünnepély 

Június 8-án csütörtökön, 19 órakor kezdődik A szívben ünnepély címmel a Vers-zengetők együttes élőzenés verses estje a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.).

J. Kovács Andrea 2023.05.01.

Petőfi máskép(p) – Diákok alkotásai a költő zseniről

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából képzőművészeti pályázatot hirdetett a Prohászka-iskola, a Szent László Látogatóközpont és a Győri Egyházmegye a katolikus iskolák diákjainak. A zsűrizett pályaművekből április 26-án kiállítás nyílt a Triangulum Galériában.

Győr+ 2023.04.11.

Győrben is imádjuk a költészetet! Szavazzunk a kedvenc szerelmes verseinkre!

Idén több szempontból is főszerepet kap a magyar irodalom, hiszen egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megannyi programmal várják a kultúra kedvelő közönséget Győrben. Mellette azonban nem szabad megfeledkeznünk április 11-éről sem, hiszen 1964 óta ezen a napon, vagyis József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Szavazzon kedvencére!

Hirdetés