Címke: vers
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.03.21.

Idén is együtt verseltünk

Hagyományosan a költészet napjához közeledve, szorgos kezek piros masnikkal átkötött verses üzenteket hagytak városszerte, hogy a győriek észrevegyék a hétköznapok apró csodáit, a költészetet.

Győr+ 2023.03.20.

Verselj Győr! kedden

Hogyan jönnek össze a versek és a masnik? A győriek ezt már jól tudják, idén pedig folytatódik a különleges kezdeményezés! Mutatjuk mire számíthatnak az irodalomkedvelők.

P. Csapucha Adrienn 2023.03.15.

Petőfi 200: Nemzeti dal, a nemzeti ünnepen

"Petőfi egykor és most" című rádiósorozatunk következő vendége Mihályi Orsolya lesz. A Győri Nemzeti Színház művésze március 15-e alkalmából a Nemzeti dalt szavalja el a Győr+ Estében szerdán 19 órától, de a műsorban természetesen beszél a költőhöz fűződő viszonyáról is.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.13.

Petőfi 200 projektnap a Kazinczyban

Hétfőn minden Petőfi Sándor költőóriás körül forgott a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Kétszáz éve született a költő és forradalmár, ez alkalomból pedig projektnapot tartottak az iskolában, ahol interaktív tanórák, foglalkozások, tánc, zene és közös versmondás is szerepelt a programok között. Az intézmény 25 osztálya mintegy körforgásban ment foglalkozásról foglalkozásra, a költőt pedig nem csak irodalmi keretek között idézték meg.

Győr+ 2023.02.21.

Jelentkezz, indul a Hangzó Petőfi!

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér magyarországi és határon túli magyar diákok és felnőttek számára vers- és prózamondó versenyt hirdet. Nevezni Petőfi Sándor két versével vagy prózájával lehet. A szervezők próza esetében részletet is elfogadnak.

Győr+ 2023.01.22.

Petőfi 200 a Győr+ Rádióban

A Petőfi 200 emlékévből a Győr+Média sem marad ki és január 23-tól a Győr+ Rádió esti adásában havonta jelentkezik az a műsorfolyam, ami Petőfi Sándor életét és verseit dolgozza majd fel.

Földvári Gabriella | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.04.

Győri írók, alkotók antológiája

Szavak a mélyből címmel megjelent a győri Író Alkotók Klubjának 2022-es Antológiája. Tíz alkotó mutatja be verseit, prózáit, melyek az elmúlt évben születtek.

Győr+ 2022.12.21.

Karácsonyi versek gyerekeknek

Versikékkel vártuk a Mikulást, s most így karácsony előtt sem érdemes elhanyagolnunk gyermekeinkkel a közös olvasást, hiszen sok-sok csoda bújik meg a szavak mögött, s ezeket érdemes felfedezni együtt, továbbadni a jövő generációjának.

Bodrogi Sára 2022.12.02.

Versekkel is várhatjuk a Mikulást

Milyen jó, hogy a különböző versek abban is segítenek, hogy gyermekeinkkel hangolódjunk az évszakokra, ünnepekre. A Mikulásnak is tanulhatnak verseket a nagyobbak, a picikéknek pedig többek között a beszédfejlődésben is segít, ha előkeressük az ünnepi rímsorokat, és mindennap felolvasunk nekik.

Hirdetés