Szabó Gergely: Közös vizeink

Mihályi Orsi Fotó: Győr+
2023.10.11. 08:18

A drámapedagógus és első kötetes költő, Szabó Gergely volt a Győri Édes vendége, az adást pedig mindenképp érdemes visszahallgatni!

„Közös vizeink” címmel tavaly jelent meg első verseskötete Szabó Gergelynek, aki többek között arról is mesélt, hogy a színházzal együtt termett az életében az írás is. Ugyanis annak idején tanárai kérésére kezdett el színjátszó körbe járni, s ekkortájt kezdett el verseket is írni. Gergő egyébként Balatonlellén született, és a Balaton parton végezte iskoláit is. Majd következett Győr, s a tanítóképző iskola. Na de hogyan lesz valakiből költő?! Hogy születik meg egy vers, vagy egy egész kötet?! Nos, publikálással kezdődött, majd a kiadó megkeresésére kötetté formálódtak a versek. Erről a folyamatról  és az ihlet megérkezésétől a kötetbe kerülésig tartó útról is mesélt Gergely a Győri Édesben, de később a másik hivatásáról, a drámapedagógiáról is szívesen sztorizott.

Elhangzik, hogy milyen csodás és hatásos módszer a színházzal való nevelés.  Ilyenkor a gyermekek védett közegben, színházi eszközökkel oszthatják meg problémáikat, dolgozhatják fel játékos módszerrel korosztályos gondjaikat.

Minden más pedig kiderül, ha visszahallgatják a Győri Édes legutóbbi adását: