Címke: vasút
Hirdetés
Pécskai István 2023.03.24.

Teljesült az álom: Jánoska vonatvezető lett

A 10 éves Jánoskának volt egy régóta dédelgetett álma. Imádja a vonatokat, s szerette volna kipróbálni, milyen lehet egy igazi mozdonyt vezetni. A Győr+ Angyalok a MÁV és a GYSEV segítségével valóra váltották a kisfiú álmát.

MTI 2023.03.17.

Vasúti káosz Ausztriában: 150 járatot töröltek

Belső rendszerhiba okoz országszerte fennakadásokat a vasúti közlekedésben Ausztriában, a probléma több mint 150 járatot érint - közölte az ÖBB osztrák állami vasúttársaság pénteken.

Győr+ 2023.03.06.

Éjszakai munkavégzés a győri vasútvonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon és állomásain előre tervezett éjszakai karbantartást végeznek a vasúti pályán, a vasúti felsővezetéken. Az éjszakai munkavégzés miatt nem kell korlátozni a vonatforgalmat a karbantartások idejére.

Győr+ 2023.03.01.

Újra népszerűek a MÁV-START nemzetközi járatai

Tavaly már megközelítette a nemzetközi utazások száma a járvány előtti utolsó év eredményét. 2022-ben 3,1 millió utas utazott nemzetközi forgalomban Magyarország és más országok között a MÁV-START és egyéb társvasutak értékesítési adatai alapján, ami csak árnyalatnyival maradt el a 2019-es 3,2 milliós utasszámtól. Ezek közül a MÁV-START által érékesített jeggyel utazók száma 2019-ben még 1,26 millió, míg 2022-ben már 1,5 millió volt, a magyar vasútársaság online jegyértékesítési fejlesztéseinek és a saját nemzetközi ajánlat-rendszerének köszönhetően.

Győr+ 2023.02.28.

Célegyenesbe ért a MÁV-START FLIRT flottájának egységesítése

A flottamodernizáció részeként javul az elővárosi és a regionális forgalomban közlekedő FLIRT motorvonatok utaskomfortja és utazási színvonala, valamint a vasúti biztosítóberendezési fejlesztések révén lehetővé váló sebességemelésektől függően a jövőben még több vasútvonalon használhatják ki a megengedett 160 km/h-s maximális tempójukat. A MÁV-START a 2006-2010 között vásárolt motorvonatait látja el korszerű ETCS L2 vonatbefolyásoló berendezéssel: a hatósági engedélyek birtokában eddig 36 jármű már így állt vissza forgalomba, a teljes projekt idén szeptemberben fejeződik be. Ezen felül zajlik, és az év végén zárul az elővárosi motorvonatflotta egységesítési programja is, az elsőként beszerzett FLIRT járművek az ETCS beszerelése mellett kívülről és belülről is megújulnak, és az újabbakkal megegyező szolgáltatási színvonalat, valamint kék-fehér külső színvilágot kapnak.

Győr+ 2023.02.25.

Rekordszerelvénnyel ünnepelt a MÁV

Mind a 40 KISS forgalomba állt, ezzel teljessé vált a MÁV-START emeletes motorvonat-flottája. A korszerű járművek a budapesti agglomerációból ingázók mindennapjainak meghatározó szereplőivé váltak. Emellett nem csak az elővárosi vonalakon utazók élvezhetik az emeletes motorvonatok nyújtotta szolgáltatást, hiszen akár Hegyeshalomig, hétvégén pedig Nyíregyházáig is lehet utazni ezeken a vonatokon, nyáron pedig a Balatonra is több tízezer utast szállítottak - írja a vasúttársaság.

Hirdetés