A Vasutasok Szakszervezete szerint dolgozók százainak tartozik a MÁV – reagált a vasúttársaság

MTI Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.06.12. 18:04

Csaknem hatszáz dolgozójának tartozik szerződéses megbízásaik kifizetésével hónapok óta a MÁV Zrt., a kifizetés felgyorsítására a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Lázár János közbenjárását kéri. A vasúttársaság reagálásában cáfolta a szakszervezet közleményében írtakat.

A szakszervezet szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint a MÁV azok kifizetésével adós, akik különféle projektekben, munkaidőn kívül, szerződés alapján dolgoztak a vasúttársaságnak.

Közölték: ilyen tartozása van a cégnek azok felé például, akik a székház költöztetésében működtek közre. A VSZ többször követelte az érintettek jogos pénzét, ám ígéreteknél többet nem kaptak a vezetőségtől.

Meleg János, a VSZ elnöke végtelenül felháborítónak tartja, hogy a fizetés halogatásával megalázó helyzetbe hozza a cég éppen azokat, akik a vasút iránti lojalitásból hajlandóak voltak a vállalat számára fontos és sürgős munkákat a szabadidejükben elvégezni – írták. Az elnök a miniszternek írt levélben leszögezte: reméli, Lázár János is fontosnak tartja, hogy az elvégzett munkáért mielőbb jogos pénzükhöz jussanak a vasutasok.

A MÁV a honlapján megjelent közleményében határozottan cáfolta a szakszervezet állításait. Mint írják: a MÁV Zrt. minden megrendelt és elvégzett munkát – a teljesítésigazolásra és a kifizetés jóváhagyására vonatkozó folyamatot követően – kifizet az arra jogosult munkatársaknak. Továbbá nincsenek olyan, a költözéssel összefüggő megállapodások, amelyeket ne teljesítettek volna – tették hozzá.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #közlekedés | #MÁV | #vasút |