Címke: vásárlás
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.03.29.

Húsvétkor is környezettudatosan

A húsvéti ünnepek alatt is figyeljünk arra, mit fogyasztunk, legyünk környezettudatosak és óvakodjunk a pazarlástól – tanácsolja Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

HAK 2024.03.29.

Húsvét vasárnap is lesz Aréna Piac

Sokan kérdezték a közösségi médiában, hogy vajon húsvét vasárnap is lesz-e piac a megszokott helyen, az Audi Aréna murvás parkolójában. Nos, ma a válasz is megérkezett: lesz!

MTI 2023.12.09.

Több kereskedelmi üzletlánc zárva lesz december 24-én

Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat - közölték az áruházak az MTI-vel.

HAK 2023.11.22.

Ez a népszerű drogéria sem nyit ki szenteste napján

Egyre több cégvezetés dönt úgy, hogy az idei december 24-ét szabadnapnak adja ki dolgozóinak, így szenteste napján nem nyitnak ki. Már az egyik legnépszerűbb drogéria hálózat, a Rossmann is bejelentette: valamennyi üzlete zárva marad az említett vasárnapon.

MTI 2023.04.06.

Online árfigyelő rendszert hoz létre a kormány

Az infláció letörése érdekében fogyasztóvédelmi intézkedésekről egyeztetett Varga Judit és Nagy Márton - közölte az Igazságügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

J. Kovács Andrea 2022.12.17.

Karácsony ételpazarlás nélkül

A karácsonyról a családi összejövetelek mellett mindenkinek a finom ételek és sütemények jutnak eszébe. Ünnepek előtt a magyar családok több tízezer forintot hagynak a boltokban, így nem csoda, hogy karácsony után harminc százalékkal nő a szemét mennyisége, vagyis ennyivel többet pazarolunk. Hogyan lehet ételpazarlás nélkül ünnepelni? – kérdeztük Herman Etelkát, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjét.

Szerző és fotók: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.06.

A kereskedőktől akár indulhat is az ünnepi roham

A Vásárcsarnok kereskedőitől akár indulhat is az ilyenkor szokásos, karácsony előtti roham. Legalábbis ezt mondták a Győr+ Média által megkérdezett zöldség-, gyümölcs- és húskereskedők, akik már felkészültek a nagyobb forgalomra. A tapasztalatok szerint déli gyümölcsből, friss áruból és néhány minőségi húsféleségből fogy jóval több az ünnep előtt, ez pedig valószínűleg idén sem lesz másképp. Az árusok is elismerik, nőttek az árak tavalyhoz képest, ennek ellenére jó forgalom bíznak karácsony előtt.

Hirdetés