Címke: vásárlás
Hirdetés
MTI 2023.04.06.

Online árfigyelő rendszert hoz létre a kormány

Az infláció letörése érdekében fogyasztóvédelmi intézkedésekről egyeztetett Varga Judit és Nagy Márton - közölte az Igazságügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

J. Kovács Andrea 2022.12.17.

Karácsony ételpazarlás nélkül

A karácsonyról a családi összejövetelek mellett mindenkinek a finom ételek és sütemények jutnak eszébe. Ünnepek előtt a magyar családok több tízezer forintot hagynak a boltokban, így nem csoda, hogy karácsony után harminc százalékkal nő a szemét mennyisége, vagyis ennyivel többet pazarolunk. Hogyan lehet ételpazarlás nélkül ünnepelni? – kérdeztük Herman Etelkát, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjét.

Szerző és fotók: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.06.

A kereskedőktől akár indulhat is az ünnepi roham

A Vásárcsarnok kereskedőitől akár indulhat is az ilyenkor szokásos, karácsony előtti roham. Legalábbis ezt mondták a Győr+ Média által megkérdezett zöldség-, gyümölcs- és húskereskedők, akik már felkészültek a nagyobb forgalomra. A tapasztalatok szerint déli gyümölcsből, friss áruból és néhány minőségi húsféleségből fogy jóval több az ünnep előtt, ez pedig valószínűleg idén sem lesz másképp. Az árusok is elismerik, nőttek az árak tavalyhoz képest, ennek ellenére jó forgalom bíznak karácsony előtt.

Németh Boglárka 2022.11.10.

Családbarát hely lett az Árkád

Családbarát hellyé nyilvánították a győri Árkádot. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom évek óta azért dolgozik, hogy mindenkinek országszerte annyi gyereke születhessen, amennyit szeretne. A mozgalom fő célja, többek között, hogy a gyereknevelés megkönnyítéséhez a családbarát helyek száma is növekedjen. Az alapítvány több szempontot alapul véve döntött úgy, hogy az országban a bevásárlóközpontok közül másodikként a győri center is elnyerje a címet, amelyet csütörtökön adtak át a vezetőségnek.

Németh Boglárka 2022.08.05.

Az alsósok már készülnek az iskolára

Bár még csak augusztus eleje van, ami azt jelenti, hogy majd egy hónap van hátra az iskolakezdésig, sokan döntenek úgy, hogy nem hagyják az utolsó pillanatra az iskolaszerek beszerzését.

Hirdetés