Címke: vallás
Hirdetés
MTI 2022.12.26.

Ferenc pápa: a mai világban is sok a mártír

A hitükért üldözött keresztényeket említette a szeretet és a megbocsátás példájaként Ferenc pápa a Szent Péter-térre néző ablakból mondott beszédében hétfőn délben Szent István ünnepén, melyet az egyház az első keresztény vértanúnak szentel.

J. Kovács Andrea 2022.06.18.

„Mécsesként kell világítanunk”

Ma délelőtt a győri bazilikában dr. Veres András megyéspüspök ünnepi szentmise keretében pappá szentelt két fiatalembert. Egyikükkel, Fülöp Tamás atyával a nagy esemény előtt beszélgettünk.

Földvári Gabriella 2022.06.05.

Piros pünkösd napján…

A pünkösd a húsvét utáni 50. napon kezdődő, kétnapos keresztény ünnep, amikor a Szentlélek eljövetelét és ezzel együtt az egyház megalapítását ünnepeljük.

JKA 2022.03.17.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

Március 17-én, azaz ma van a győri Könnyező Szűzanya búcsúja. De hogyan került Győrbe a székesegyház féltve őrzött kincse, az egykor véres könnyeket hullató kegykép? A történet Írországig nyúlik vissza, egészen a XVII. század közepéig.

MTI 2022.02.26.

Hamvazószerdán a békéért is imádkozzanak a katolikus hívek!

Jövő szerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra kéri a katolikus híveket, hogy eleget téve Ferenc pápa felhívásának, nagyböjt első napján a békéért is imádkozzanak.

Győr+ 2021.12.19.

Sokan vitték haza a betlehemi békelángot

Az Öt Templom Advent keretében az újvárosi keresztény templomok szertartásain aranyvasárnap és a karácsonyi ünnepek alatt a betlehemi békeláng fényével égnek a gyertyák, a lángot pedig a hívek otthonukba is hazavihetik.

Csollán Tamara 2021.10.23.

Ferenc pápa: magyarországi látogatás is szóba jöhet

Görögországba és Ciprusra utazik Ferenc pápa december első hetében - jelentette pénteken a Kathpress az egyházfő Télam argentin hírügynökségnek adott interjújára hivatkozva, amelyben a pápa arra is utalt, elképzelhető, hogy Magyarországra is hamarosan ellátogat.

Hirdetés