Hirdetés
Címke: vallás
Hirdetés
Csollán Tamara 2021.10.23.

Ferenc pápa: magyarországi látogatás is szóba jöhet

Görögországba és Ciprusra utazik Ferenc pápa december első hetében - jelentette pénteken a Kathpress az egyházfő Télam argentin hírügynökségnek adott interjújára hivatkozva, amelyben a pápa arra is utalt, elképzelhető, hogy Magyarországra is hamarosan ellátogat.

Maróti Zsuzsa 2021.10.18.

Emlékszoba az alkotó tiszteletére

Hertay Mária grafikusművész Ménfőcsanakon hazatalált. Évtizedes magányát oldotta az itteni közeg, amely személyét és művészetét befogadta – mondta a Munkácsy-díjas alkotó emlékszobájának minapi megnyitóján Kratochwill Mimi művészettörténész.

J. Kovács Andrea 2021.09.19.

Bencés diákok a pápai szentmisén

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapján Budapestre látogatott Ferenc pápa. A katolikus egyház feje a Hősök terén több száz koncelebráló pappal mutatott be szentmisét mintegy százötvenezer ember előtt. A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai és tanárai különvonattal utaztak a jeles eseményre. Összeállításunk a fiatalok élménybeszámolóiból készült.

Németh Boglárka 2021.08.29.

150 éves a Zsinagóga

1870-ben avatták fel, így 2020-ban ünnepelte 150. születésnapját a győri zsinagóga, de a koronavírus járvány miatt a méltó születésnapi ünnepségre csak egy évvel később, azaz a mai estén került sor.

MTI 2021.08.15.

Ezeket a kocsikat áldotta meg Erdő Debrecenben

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megáldotta vasárnap, a Nagyboldogasszony ünnepén bemutatott mise után a Debreceni Virágkarnevál Szent Koronát ábrázoló és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére készült virágkocsiját az esztergomi bazilika mellett.

mti 2021.07.04.

Hivatalos: Budapesten mutat be szentmisét Ferenc pápa

Köszönetet mondott budapesti látogatása előkészítéséért Ferenc pápa a vasárnap déli Úrangyala-imádságot követő beszédében, amivel hivatalosan bejelentette, hogy szeptember 12-én délután az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjét koncelebrálja.

Németh Boglárka 2021.06.15.

Péntek óta Győrből is hallgatható a Katolikus Rádió

Péntek óta Győrből is hallgatható a Katolikus Rádió. A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa több frekvenciapályázaton is nyertesként hirdette ki a Katolikus Rádiót. Többek között ennek köszönhetően, Győrben, a 96,4-en az országban a 25. földfelszíni frekvenciaként már fogható a rádió műsora.

Győr+ 2021.06.05.

Áll már a Győr-kereszt a Városház téren

Győr vitézségét 1598 óta számtalan kereszt hirdette szerte Európában. II. Rudolf császár ugyanis rendeletben kötelezte uralma alá tartozó városait: állítsanak keresztet a győri vég visszafoglalásának emlékére. Ma Alsó-Ausztriában 31 ,,Raaber Kreuz” őrzi a vaskakas kukorékolását, Győrben azonban nem volt egy sem. Mindeddig…

Zombai-Kovács Ákos 2021.05.21.

Méltó módon ünnepelnék az egyház születésnapját

A pünkösd, a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra és ezzel a napot, új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. Pünkösdöt szokták az egyház születésnapjaként is emlegetni, a Győri Egyházmegye most arra készül, hogy lassan a járvány vége felé járva, újra méltó módon ünnepelje a születésnapot.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat