Címke: vallás
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.01.30.

Kettős ünnep az orsolyita templomban

A rendalapítóra, Szent Angélára emlékeztek hétfő este az orsolyita templomban, amit teljesen megtöltöttek a fiatalok. Eljött az ünnepségre dr. Pergel Elza alpolgármester is. A rendezvény szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Sárai-Szabó Kelemen bencés perjel volt.

J. Kovács Andrea 2024.01.24.

Újrakezdő kurzus egyedülálló szülőknek

Egyedülálló, elvált szülőknek szervez gyógyító, talpra állító kurzust az Emmánuel Közösség, a Győri Egyházmegye Családbizottsága és a Pannonhalmi Főapátság.

J. Kovács Andrea 2024.01.22.

Elkezdődött az ökumenikus imahét

Vasárnap kezdődött és január 28-ig tart idén az ökumenikus imahét. A Krisztus-hívők egységéért szervezett programsorozat országos megnyitóját tegnap tartották Budapesten. Győrben hagyományosan a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyház részvételével tartanak liturgikus alkalmakat, melyek minden nap 17 órakor kezdődnek.

Győr+ 2023.08.23.

A Nagyboldogasszony-székesegyház újraszentelése

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház több éves rendkívüli felújítás során kívül-belül megújult. Dr. Veres András megyéspüspök 2023. szeptember 13-án, délelőtt 10 órakor újraszenteli a felújított Székesegyházat.

J. Kovács Andrea 2023.02.22.

A test böjtöl, a lélek építkezik

Hamvazószerda a nagyböjt kezdete. Barkó Gábor Ágoston bencés szerzetes, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium hittan tanára osztotta meg gondolatait portálunkkal a böjti időszakról.

MTI 2022.12.26.

Ferenc pápa: a mai világban is sok a mártír

A hitükért üldözött keresztényeket említette a szeretet és a megbocsátás példájaként Ferenc pápa a Szent Péter-térre néző ablakból mondott beszédében hétfőn délben Szent István ünnepén, melyet az egyház az első keresztény vértanúnak szentel.

Hirdetés