Hirdetés
Címke: vallás
Hirdetés
Győr+ 2020.09.06.

Pápai Lajos 80 éves

Nyolcvan évvel ezelőtt, 1940. szeptember 6-án született Győrben Pápai Lajos, a Győri Egyházmegye emeritus püspöke.

Győr+ 2020.09.06.

Jubiláns házaspárokat köszöntöttek

Két idős házaspár hatvanöt együtt töltött évért mondott köszönetet az Úristennek és egymásnak szeptember 5-én a győri Püspökvár kertjében, ahol a Győri Egyházmegye számos jubiláns házaspárját köszöntötték szentségi házasságkötésük kerek évfordulója alkalmából.

Sándor Szigeti 2020.08.31.

Megszűnik a kézfogás a hazai szentmiséken

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia papi közlések szerint meg fogja változtatni a misekönyv szövegét, tehát nem csupán a járványhelyzet idejére módosul a megszokott gyakorlat. A Győri Egyházmegyében, azonnali hatállyal már el is rendelték a módosítást.

Hajba Ferenc 2020.08.02.

A Győr-keresztek nyomában

Jövőre ünnepeljük Győr városi rangra emelkedésének 750. évfordulóját. Az ünnepségek történelmi keretét adja az a friss fotókkal illusztrált tanulmánykötet és egy film, mely a hazánkban, illetve Ausztriában és Németországban emelt, az oszmán birodalom terjeszkedésének megállításáért egész Európa háláját Győrnek kifejező keresztek (Raaber-Kreuz) történetét, szerepét, települési helyét mutatja be – mondta el ausztriai útján dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Zombai-Kovács Ákos 2020.07.30.

Anna napi gyermekáldás

Régi hagyomány a győri Szentlélek-templomban, hogy a Szent Anna-ünnepéhez legközelebb eső vasárnapi szentmisén külön áldásban részesülnek a gyermekek.

Sándor Szigeti 2020.06.24.

Enyhítések a templomokban

Már nem kötelező a maszk használata és a másfél méteres távolságtartás, de a szenteltvíztartók üresek maradnak, és miséken el kell hagyni a békeköszöntést kézfogással.

Farkas Mónika 2020.06.17.

Bemutatkozás a világ előtt

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Szervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat