Címke: vállalkozó
Hirdetés
Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.19.

Nem megy az üzlet, vagy mégis? Több tízmilliót csalt a tüzépes!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyeli az olyan adózók tevékenységét is, akik a bevallásaik alapján folyamatosan veszteségesen működnek. Így jutottak el a revizorok ahhoz a Tüzép-telephez, amely 37 millió forintnyi bevételt titkolt el.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.08.

Vállalkozók napja: nagyon kell a bizalom

Idén már 23. alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napi ünnepséget Budapesten. A nagyszabású évzáró eseményen a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke a szervezet jövőjéről, míg Varga Mihály pénzügyminiszter a stabilitásról és a vállalkozásbarát gazdaságpolitika fontosságáról beszélt.

Győr+ 2022.10.07.

Egyszerűsített havi bevallás az átalányadózóknak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsített havi adó- és járulékbevallási megoldást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA), de már a teljes 2258-as bevallás is elérhető a NAV online nyomtatványkitöltőjében.

MTI 2021.12.22.

A kedvező átalányadó segítheti a vállalkozóvá válást is

A jövőre sokkal kedvezőbbé váló átalányadó a legkisebb vállalkozások mellett sok mellékállásban vállalkozó, de főállásban dolgozónak hozhat könnyebbséget. Emellett segítheti a vállalkozóvá válást is, hiszen ezzel az adóval könnyen, egyszerűen és szinte kockázat nélkül próbálhatja ki magát bárki az üzleti szférában - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Hirdetés