Füstbe ment megbízás

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.01.25. 08:41

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte egy 36 éves győri vállalkozóval szemben indított büntetőeljárását.

A győrújfalui házánál kívánta felújítani kerítését egy hölgy 2022 augusztusában, és megbízást adott az általa ismert vállalkozónak a munkálatok elvégzésére. Az anyagszükségletre a szakember mintegy 330 ezer forintot kért a későbbi sértettől, amelynek átutalása szeptember 2-án meg is történt. Ezt követően a kerítéssel kapcsolatos teendőket a mesterember hosszabb ideig nem kezdte meg, az elutalt pénzt a nőnek nem fizette vissza, később a megbízó részére elérhetetlenné vált. Az asszony 2023 tavaszán úgy döntött, hogy a vállalkozó ellen feljelentést tesz a rendőrségen.

A vármegyei rendőr-főkapitányság vizsgálói a büntetőeljárás keretében a 36 éves férfit sikkasztás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető a nyomozás során ígéretet tett a kár megtérítésére, amelynek egy részét a sértettnek ki is fizetett.

A győri rendőrök az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #csaló | #megbízás | #rendőrség | #vállalkozó |