Címke: választás2024
Hirdetés
Győr+ 2024.06.10.

Orbán Viktor: Európában a békepártiak győztek

Az történt az európai parlamenti választáson, amit elterveztünk, és szerettünk volna elérni: sikerült lelassítani Európa háborúba sodródását – mondta Orbán Viktor a vasárnapi választásokat értékelve a közmédiának adott exkluzív interjúban hétfőn. A miniszterelnök rámutatott: még soha annyian nem szavaztak EP-választáson a Fidesz–KDNP pártszövetségre, mint tegnap. A kormánypártok ugyanis több mint kétmillió szavazatot kaptak. Orbán Viktor hangsúlyozta: ezt ráadásul olyan időszakban érték el, amikor a háborús helyzet és a magas infláció miatt nehéz körülmények között kellett kormányozniuk. – irja az origo.hu.

Zombai-Kovács Ákos 2024.06.10.

A Fidesz nyerte az EP választást

2019-hez képest kevesebb magyarországi párt jutott be az Európai Parlamentbe, ez derült ki a szintén vasárnap rendezett hazai EP-választáson.

Győr+ 2024.06.10.

Lemondott Donáth Anna

A Momentum elnöke a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalja a felelősséget pártja eredménye miatt, és lemond pozíciójáról.

Zombai-Kovács Ákos 2024.06.10.

Voks 2024: Pintér Bence nyerte a választást

Rendkívül magas részvételi arány mellett zajlott a helyhatósági választás Győrben. 7 polgármesterjelölt közül választhattak a győriek, de a kampány során kiderült, a verseny dr. Dézsi Csaba András, Borkai Zsolt, és Pintér Bence között dőlhet el.

Győr+ 2024.06.10.

A kormánypártok vasárnapi eredménye ismét kétharmados többséget eredményezett volna

A Nézőpont Intézet és a Mandiner együttműködésében szervezett, az európai parlamenti (EP) és önkormányzati választás eredményeit értékelő hétfői budapesti kerekasztal-beszélgetésen részt vevő elemzők egyetértettek abban, hogy a Fidesz-KDNP a vasárnapi választások egyértelmű győztese, országgyűlési választásokon ez az eredmény valószínűleg kétharmados többséget jelentett volna.

Győr+ 2024.06.10.

Így állhat össze a győri képviselő-testület, valamint a vármegyei közgyűlés!

Vasárnap választott az ország, rendhagyó módon a helyhatósági választások mellett idén európai parlamenti választásokat is tartottak június 9-én. Számos adatot közöltünk már azzal kapcsolatban ami városunkat és vármegyénket érinti, most mutatjuk azt is, hogy a győri képviselő-testület valamint a vármegyei közgyűlés várhatóan hogyan áll majd össze.

Hirdetés