Címke: űrkutatás
Hirdetés
MTI 2024.04.06.

Sikeresen landolt a Szojuz űrhajó

Sikeresen Földet ért Kazahsztánban egy fehérorosz, egy orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén a Szojuz űrhajó szombaton.

MTI 2023.04.20.

Felrobbant a SpaceX űrrakétája

Néhány perccel a felbocsátás után felrobbant első próbarepülésén a világ legnagyobb és legerősebb űrrakétája, a Starship.

MTI 2023.03.04.

Már csak négy magyar űrhajós-jelölt van versenyben

Az illetékes szakértői testület döntésének nyomán négyre szűkült azon magyar űrhajós-jelöltek listája, akiknek egyike 2024 végén vagy 2025 elején harminc napos kutatási misszión vehet részt a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Földvári Gabriella 2022.09.30.

Farkas Bertalannal találkoztak a diákok

Farkas Bertalan a máig egyetlen magyar űrhajós mesélt fantasztikus élettörténetéről a Kutatók éjszakája programsorozat keretében az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában pénteken.

MTI 2022.08.29.

Magyar műszerekkel indul Hold körüli útjára az Orion űrhajó

Az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) dózismérőivel a fedélzetén, a NASA Artemis programjának első küldetésében ma délután indul Hold körüli útjára az Orion űrhajó - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat hétfőn az MTI-vel.

Győr+ 2022.04.20.

Kiemelkedően szerepelt a világűrjogi perbeszédversenyen az egyetem csapata

A világ egyik legrangosabb, nemzetközi világűrjoggal foglalkozó perbeszédversenyének európai fordulóján kitűnően teljesített a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapata. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a nemzetköziesítésre, a gyakorlatorientált oktatásra és a tehetséggondozásra, a karon a közeljövőben világűrjogi kurzus indítását is tervezik.

Hirdetés