Címke: UNICEF
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.11.20.

Gondoljunk a gyermekek jogaira!

November 20-án , a gyermekek jogainak világnapján kékbe öltözött a városháza és a Jedlik-híd. 1989. november 20-án fogadták el az ENSZ gyermekjogi egyezményét, így minden évben e napon tartjuk a gyermekek jogainak világnapját. Az egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára, így a gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban való részvételét biztosító jogokat.

Ficsór Dávid 2023.06.23.

Mosolyt csaltak a gyerekek arcára

Új játszótéri elemeket és beltéri fejlesztő játékokat kapott két győri óvoda az önkormányzat és az UNICEF megállapodásának keretében. A nyilatkozatot még tavaly októberben írták alá a felek, melyben a szervezet, jelentős pénzösszeget biztosított a bővítésre két olyan intézmény számára, ahová ukrán menekült gyermekek járnak.

Győr+ 2022.10.19.

Összefog Győr és az UNICEF

Az UNICEF óvodák udvari játszótéri eszközeinek fejlesztésére biztosít hozzájárulást Győrnek, az erről szóló megállapodást szerdán írták alá a győri Városházán. Az önkormányzat részéről dr. Pergel Elza alpolgármester, az UNICEF képviseletében pedig Pilar Gonzales-Rams vészhelyzeti koordinátor, irodavezető vettek részt az eseményen.

Hirdetés