Címke: torula
Hirdetés
Győr+ 2023.11.30.

Sport és művészet

Különleges kiállítás nyílik december 8-án Győrben, a rendhagyó tárlat előkészületei már javában zajlanak a Torula Művészeti Térben.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.09.21.

Újabb kiállítás készül a Torulában

Az elmúlt évtizedek környezeti, technológiai és társadalmi átalakulásának köszönhetően egyre inkább megkérdőjeleződik az a világkép, amelynek az ember a középpontja. Erre reflektál a Torula új kiállítása is, az "I'm Afraid I Can Do That" című tárlat, amely az emberek, állatok és gépek között húzódó, azonban egyre inkább elmosódó határokat igyekszik felvillantani.

Győr+ 2023.09.07.

Gyárkoncertek a Torulában

Ismét művészeti magaslatoknak ad teret a gyárvárosi Torula. A kortárs művészeket nemcsak bemutató, de egyben támogató intézmény idén ősszel rendezi meg először a Gyárkoncert című programsorozatot, aminek keretében audiovizuális élményekkel, kortárs zenei koncertekkel, mapping vetítésekkel és árnyjátékkal várják a látogatókat

Győr+ 2023.09.01.

Gyárkoncert programsorozat a Torulában

A Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. egyik használaton kívüli gyárépületében otthont kapó Torula immár évek óta a győri kortárs művészeti élet meghatározó szereplője. A kortárs művészeket nemcsak bemutató, de egyben támogató intézmény idén ősszel rendezi meg először a Gyárkoncert programsorozatot, aminek keretein belül audiovizuális élményekkel, kortárs zenei koncertekkel, mapping vetítésekkel és árnyjátékkal várják a látogatókat.

Orosz Sándor 2023.06.22.

A Torula is készül a Múzeumok Éjszakájára!

Újabb duókiállításnak ad otthont a győri Torula. Az indusztriális környezetben ezúttal Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária alkotásaival ismerkedhetünk meg. A tárlat június 24-től július 29-ig látogatható.

Győr+ 2023.06.21.

Kiállításon mutatták be a Design Tanszék hallgatóinak legjobb alkotásait

Nagyszabású kiállításon tárták a közönség elé az idei tanévben készült munkáikat a Széchenyi István Egyetem Design Tanszékének építőművészet, formatervezés és tervezőgrafika szakos hallgatói. Az esemény nagy érdeklődés mellett zajlott, a megnyitóra megtelt a győri Torula kiállítótér.

Fotó és szöveg: Győr+ Média 2023.05.03.

Tisztán győri orgonát mutattak be a Torulában

Rendhagyó kiállítászáró rendezvény tartottak a Torula Művésztérben. Ahogy arról korábban Híradónk is beszámolt, Rosta S. Csaba és Pados Melinda tárlata rendkívül népszerű volt a látogatók körében, a záró programra pedig Győr polgármestere is ellátogatott.

P. Csapucha Adrienn 2023.04.15.

Újra kikötött a RAS galériahajó

Igazi összművészeti találkát tartottak szombaton a Torulában, ahol az idén krisztusi korba lépő RAS, azaz a Regionális Alternatív Stúdió születésnapját ünnepelték a megjelentek. Az ERdŐTEREK című kiállítás építészeti remekműveit kortárs zene és tánc, valamint fényművészet és irodalom együttese tette egyedivé.

Hajba Ferenc 2022.06.11.

Maurer Dórát világsztárként fogadta Győr

Világsztárnak kijáró, hatalmas érdeklődés fogadta a ma 85 éves Maurer Dóra Kossuth-díjas festőművészt a Győri Szeszgyár egykori élesztőüzemében kialakított Torula Művésztérben.

Hirdetés