Címke: tisza
Hirdetés
Győr+ 2023.12.29.

Újabb szakaszokon szűnik meg az árvízvédelmi készültség

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint lassan, de folyamatosan apad a Duna vízállása Budapesten és a főváros feletti szakaszokon. Az árhullám ma Paksnál tetőzött, Baján és Mohácson az év utolsó napjain éri el a folyó a legmagasabb vízállást.

Győr+ 2023.12.24.

Országos Vízügyi Főigazgatóság: nagyon nagy az előrejelzés bizonytalansága

A lehulló csapadék halmazállapota és a vízgyűjtő területeken olvadó hó mennyisége miatt nagyon nagy az előrejelzés bizonytalansága. Budapesten hosszan elnyúló árhullámra számítunk, a tetőzés a legfrissebb adatok szerint a jövő hét első napjaiban lesz, nem sokkal az alsó rakpart szintje felett - írja közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

MTI 2021.07.26.

Folyami hulladékmentesítő szerkezeteket szerelnek fel Romániában a román-magyar határszakasz mentén

Folyami hulladékmentesítő szerkezeteket szerelnek fel Romániában 12 helyen a román-magyar határszakasz mentén, hogy a jövőben megelőzzék a magyarországi folyók szennyezését, miután az elmúlt években többször jelentős mennyiségű műanyag és egyéb természetű hulladék került Magyarországra a Romániából érkező folyókon - jelentette ki hétfőn Nagyváradon Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter.

Hirdetés